Go-Kids Reporter Eva gaat sporten bij Monkey Moves Eindhoven

Go-Kids Reporter Eva gaat sporten bij Monkey Moves Eindhoven

Sporten voor jonge kinderen, dat is Monkey Moves. Niet zomaar één sport.. nee, 11 sporten bij één club! Een super leuk en gevarieerd concept waarbij kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 9 jaar kennis maken met de basis van 11 van de populairste sporten in Nederland.
De groepen zijn ingedeeld naar ontwikkelingsniveau: 1,5-3 jaar, 3-4 jaar, 4-6 jaar en 6-9 jaar. Er zit overlap in de leeftijden. Dat is bewust zo gedaan - zo kan iedere apenkop uitgedaagd worden op z'n eigen niveau.
Nou dit wilde mijn eigen Go-Kids Reporter Eva ook wel eens proberen!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Bounce Valley Eindhoven
Meer weten

Bounce Valley Eindhoven

Schubertlaan 106, Eindhoven

Bounce Valley is een gloednieuwe en opwindende indooractiviteit in Eindhoven! In het immens grote sp... bekijk

 
Sportieve kinderfeestjes bij Monkey Moves Eindhoven
Meer weten

Sportieve kinderfeestjes bij Monkey Moves Eindhoven

 

Een sportief kinderfeestje met Monkey Moves Eindhoven! In een gymzaal bij jou in de buurt (ook buite... bekijk

 
Proeflessen

Het is voor iedereen mogelijk om een GRATIS proefles aan te vragen, dus dat is een mooie gelegenheid voor onze eigen Go-Kids Reporter Eva om een kijkje te nemen bij Monkey Moves in Eindhoven. Het aanmelden van Eva via de website verliep heel makkelijk en er was duidelijke communicatie over hoe het een en ander werkt als je wilt komen sporten bij Monkey Moves. 
Ook was er voldoende keuze qua locaties en tijden. Onze keuze ging uit naar sporten in de sporthal aan de Maria van Bourgondiëlaan in Eindhoven op woensdagmiddag. 

De lessen worden allemaal opgebouwd op eenzelfde manier. Nadat de presentielijst samen met Aapie is aangevinkt is er een warming up. Deze kan variëren qua inzet, maar doorgaans is het een tikspel. De kinderen mogen gebruik maken van de hele gymzaal, maar niet in de toestellen klimmen. Ben je getikt dan moet je een opdrachtje doen om weer 'vrij' te zijn en deel te kunnen nemen. 

De rest van de les is opgedeeld in blokken waarin instructie wordt gegeven van de te behandelen sport én blokken waarin de kids vrij mogen spelen. Tijdens het vrij spelen mogen ze wel gebruik maken van alle speeltoestellen die zijn klaargezet in de zaal. Zie hierboven in het groene blok een kleine impressie van de kids tijdens het vrij spelen. 

De sport van deze week

De kinderen krijgen tijdens 3 opeenvolgende lessen uitleg over 1 van de sporten die worden behandeld bij Monkey Moves. De Monkey Moves sporten zijn; Atletiek, Basketbal, Free-running, Handbal, Judo, Hockey, Rugby, Tennis, Softbal, Voetbal, Volleybal en Turnen. Deze les was Turnen aan de beurt. De kinderen lerende om vanaf de kast een koprol te maken op de dikke mat (foto linksboven). En uiteindelijk maakte ze vanaf de kast 2 koprollen achter elkaar over de mat. Ook maakte ze allemaal een handstand tegen de muur (foto linksonder) en kropen ze 1 voor een onder de andere kinderen door. 

Aan het einde van de les mogen alle kinderen bij de gymleraar komen om hun Jungle reis Paspoort te laten afstempelen. Na 3 x instructie over een sport krijg je niet alleen een stempel, maar zelfs een sticker in je paspoort. En de week daarna komt er dan weer een andere sport aan bod. 

Mening van Go-Kids Reporter Eva (9 jaar):

De proefles bij meester Frank vond ik heel leuk. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik vanaf nu iedere week ga. Het allerleukste bij Monkey Moves is de afwisseling tussen uitleg en vrijspelen. Er zijn veel kinderen en het is makkelijk om vrienden te maken.
Na de proefles heb ik ook nog lessen gehad in Tennis en Judo, maar Turnen vind ik het leukste. (Na de proefles hebben we een strippenkaart genomen en inmiddels heeft Eva dus al verschillende extra lessen gevolgd)

Praktische zaken voor ouders die goed zijn om te weten:

Als laatste som ik hier graag nog even wat praktische zaken op 😊

  • De 1e proefles is GRATIS
  • Er zijn verschillende lessen op verschillende locaties en tijden in Eindhoven, dus er is altijd iets dat in jullie schema past 😉
  • Monkey Moves outfit en het Paspoort zijn inbegrepen bij de meeste abonnementen en hoeven dus niet los aangekocht te worden
  • Er zijn verschillende flexibele abonnementen of rittenkaarten
  • Aan- en afmelden gaat gemakkelijk via de website
Wil jij jouw kleine aap ook kennis laten maken met Monkey Moves?  Boek hier je proefles

Log In