Ben je op zoek naar een leuke speeltuin in Helmond?

Bij Go-Kids regio Eindhoven hebben we de leukste speeltuinen voor je op een rijtje gezet.

Begin april hebben weer veel speeltuinen hun deuren voor kinderen weer geopend. Het is heerlijk om bij goed weer lekker buiten te spelen in een van de speeltuinen, die regio Helmond rijk is. En terwijl de kinderen spelen kunnen ouders of grootouders lekker te genieten van een drankje en hapje op het terras. 

Bezoek eens een andere speeltuin dan die bij jou om de hoek. Leuk voor de kinderen om weer een andere speeltuin te ontdekken. We hebben een overzicht gemaakt van heel veel speeltuinen in Helmond:

✅ Speeltuin Helmond-West
✅ Speeltuin Leonardus
✅ Verhalenspeeltuin Helmond
✅ Kinderboederij en speeltuin de Veldhoeve
✅ Dierenpark de Warande

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

De Brandevoortse Hoeve
Meer weten

De Brandevoortse Hoeve

Medevoort 23, Helmond

De Brandevoortse Hoeve Een veelzijdige locatie in Helmond met een kindvriendelijk restaurant, speels... bekijk

 
Alpakuba - De leukste alpacafarm van de regio
Meer weten

Alpakuba - De leukste alpacafarm van de regio

Zand 8, Bakel

Alpakuba Alpakuba in Bakel is dé leukste Alpacafarm van de regio Eindhoven-Helmond. Erik en Rian Kui... bekijk

 
Museum Kasteel Helmond
Meer weten

Museum Kasteel Helmond

Kasteelplein 1, Helmond

Uitje met het gezin naar Kasteel Helmond Kasteel Helmond is de grootste waterburcht van Nederland. H... bekijk

 

Speeltuin Helmond-West

Op deze speeltuin gaan avonturen verder dan alleen speeltoestellen! Ontdek bijvoorbeeld een uitgestrekte zandbak die verbonden is met een betoverende waterspeelplaats. Kinderen kunnen hier zelf water oppompen en met dammetjes en sluizen de weg van het water sturen. In 2017 is er ook een charmant wilgenbosje geplant, met het idee dat kinderen hier in de toekomst hutten kunnen bouwen van het snoeihout. Verderop in de speeltuin vind je ook grote keien, strategisch geplaatst om je achter te verschuilen tijdens een spannend spel. En heb je van al dat spelen trek gekregen in iets lekkers? Dan kun je dit halen bij het gezellige paviljoen!

Speeltuin Leonardus

Deze speeltuin heeft overal rekening mee gehouden. Zo is dit een speeltuin waar kinderen in een rolstoel ook heerlijk kunnen spelen. Voor deze kinderen zijn er 2 leuke speeltoestellen neergezet en bij de ingang vind je al een handige parkeerplaats voor minder validen. De speeltuin wordt draaiende gehouden door een groep vrijwilligers die er alles aan doen om mee te werken aan een leuke en gezonde tijd voor de kinderen. Zo kun je hier ook bij slecht weer lekker buitenspelen. Er is namelijk een overdekt gedeelte, van maar liefst 250 vierkante meter, waar kinderen met houten bouwstenen de mooiste creaties kunnen bouwen. Er zijn al een hoop mooie dingen gebouwd, zoals hoge torens en kastelen. En is het juist heel mooi weer? Sinds vorig jaar staat hier een waterpartij, waar de kinderen lekker kunnen afkoelen als het even te warm wordt. Uiteraard kun je ook bij deze speeltuin terecht om iets lekkers te halen. Speeltuin Leonardus kwam zelfs met het mooie initiatief om ook gezonde snoepjes te gaan verkopen. 

schommel

Verhalenspeeltuin Helmond

Bezoek ook deze bijzondere Verhalenspeeltuin, gelegen in het park tegenover de Bibliotheek Helmond! Een betoverende plek midden in het hart van Helmond, waar kinderen met een glimlach kunnen spelen. Deze speeltuin is niet zomaar een plek voor avontuur; het is een plek waar taal, lezen en verhalen tot leven komen. De jeugd leeft zich hier uit met klimmen, klauteren, glijden en spelen en via handige QR-codes kunnen ze zelf luisteren naar de boeiende verhalen van Piep van de Bieb. En alsof dat nog niet genoeg is, trakteert de bibliotheek in de zomer op een boeiend en leerzaam programma in de Verhalenspeeltuin. Zeker een bezoekje waard dus!

Kinderboederij en speeltuin de Veldhoeve

Bezoek de Kinderboerderij en speeltuin de Veldhoeve, waar kinderen niet alleen dieren kunnen aaien maar ook kunnen spelen in de gezellige speeltuin. Organiseer een mini-picknick nabij de kinderboerderij, en laat de kinderen hun eigen dierenmaskers knutselen als leuke aandenken.

Dierenpark de Warande

Ga op avontuur in Dierenpark de Warande en ontdek een wereld van fascinerende dieren. Het dierenpark in de warande ligt in een prachtig stadspark ingesloten tussen de Aarle Rixtelseweg en de Jan van Brabantlaan. In de weide zijn de Watoessi runderen te vinden, die met hun hoorns een opvallende verschijning zijn. Ze worden vergezeld door wallaby's, lama's, herten, geiten, en veel meer! Door de bonte verzameling is er steeds genoeg te zien in de Warande!
Leuk om te doen voor je bezoek is een checklist maken van dieren die je wilt zien en leer samen leuke feitjes. Hier vind je een overzicht van alle dieren in het dierenpark Helmond

 

Heb jij nog een speeltuin TIP?

Heb je een leuke tip? Laat het ons weten via ons tipformulier of mail naar: eindhoven@go-kids.nl

 

Log In