We merken dat steeds meer ouders het een uitdaging vinden om leuke uitjes met een puber te bedenken of te vinden. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of we tips hebben voor leuke uitjes. Zo kwamen we tot deze tips in dit blog.

Een dagje uit met jongeren/pubers in Eindhoven

Vooral in de vakanties is het voor veel ouders een uitdaging om de kinderen thuis bezig te houden. Vooral vanaf een jaar of 12 is het lastiger om samen leuke dingen te gaan doen die ook jouw puber leuk vindt of enthousiast van wordt. Ook in gezinnen waarbij de oudste 12 jaar of ouder is en de andere kinderen jonger zijn. Hoe stel je iedereen tevreden bij een leuk uitje of dagje uit? Tja, het zal een beetje geven en nemen zijn.

Hopelijk bieden deze tips voor jullie gezin inspiratie om toch samen iets leuks te gaan doen. Bij Go-Kids hebben we deze leuke tips voor gezinnen met een puber en 'kleinere kinderen':

Samen eten bij restaurant McDonald's

Pubers zijn in de groei, dus hebben regelmatig trek of misschien wel de hele dag door. Wordt jouw voorraadkast thuis geplunderd en is dat pak koekjes opeens verdwenen? Lekker eten bij McDonalds vinden alle kinderen leuk. De kleintjes worden blij van een Happy Meal en de grotere kinderen kunnen los op een groot McDonald's menu. Iedereen blij! En natuurlijk ideaal om te combineren met een ander leuk uitje.

Naar de film in de bioscoop

De bioscoop biedt voor alle leeftijden leuke films. Kijk of er een leuk familie film is voor alle leeftijden bij Pathé zodat het voor alle kinderen een leuk uitje is. Ga je alleen met je puber op stap dan kan je natuurlijk een spannendere film uit zoeken. 

Wat ook goed valt bij pubers: splits je op. Ga met je jongere kind(eren) naar een andere film die tegelijkertijd draait en laat je puber (eventueel met een vriendje of vriendinnetje) naar een andere film gaan. Samen op pad en toch een sta richting zelfstandigheid. Vinden ze fijn, die pubers:) Natuurlijk sluit je het uitstapje wel gezamenlijk af ergens. 

Bezoek een leuk (kindvriendelijk) museum

Ga met je puber op pad naar een museum. Dit kan natuurlijk heel goed in je eigen regio, maar ook in de rest van Nederland zijn veel leuke musea voor kinderen die iets willen leren. In Eindhoven kan je naar het Philips Museum of kunst kijken in het Van Abbemuseum.

Trampoline springen

Lekker jumpen bij een trampoline park in Eindhoven en omgeving is voor bijna iedereen! Jumpen is een intensieve lichamelijke bezigheid dus goed voor een ochtendje of middag bewegen samen met je puber. Kijk voor tips bij Eropuit!

Sportief uitje met je puber

Plan samen een sportief uitje, bijvoorbeeld mountainbiken, zwemmen of lasergamen. In Eindhoven en omgeving is van alles te doen, ook voor pubers. Vooral bij Op Noord in Eindhoven bieden ze voor deze doelgroep veel sportieve activiteiten aan. 

Kano varen met het hele gezin

Een avontuurlijk uitje met je kinderen? Ga kano varen op de Dommel. Je kan kiezen uit een 2 uur durende tocht, welke  aan te raden is als je ook kleine kinderen mee neemt. Maar ga je alleen met je kind van 12+ dan is de 4 uur durende tocht een leuke uitdaging. Boek je kano uitje bij TOF activiteiten in Valkenswaard.

Klimmen bij Klimrijk

Ga samen klimmen bij Klimrijk. Dit spannende klimparcours ligt midden in de bossen in Veldhoven en een leuke uitdaging voor jong en oud.

Zwemmen met kinderen 

Je kan samen met je puber gaan zwemmen, maar misschien wil je kind wel graag alleen met vrienden of vriendinnen op pad. We hebben een paar leuke tips waar je kinderen veilig kunnen zwemmen: Strandbad Het Wiven, Aquabest in Best, zwemmen bij Landgoed Duynenwater (E3 strand). Lees ook ons blog met alle zwembaden tips.

Beach volleybal, beachvoetbal en supboarden

Neem de kinderen mee in de zomer naar Ruby’s Surf & Lounge op Landgoed Duynenwater te Eersel. (voormalige E-3 Strand). Je kan hier lekker loungen en een hapje en drankje nuttigen. Voor activiteiten kan je waterfietsen, suppen of rond dobberen op een eenhoorn of ander opblaasbeest. Ook kan je hier een lekker potje beachvolleybal of beachvoetbal spelen. De kleine kinderen kunnen de speeltuin in en lekker in het zand en water spelen.

Laser gamen en escape room

Ga met je gezin laser gamen of boek een escape room bij Roomexperience in Geldrop. Hier kan je als gezin samen een uitje beleven. Goed voor de teambuilding! 

Speelland Beekse Bergen voor het hele gezin

In Speelland Beekse Bergen kunnen kinderen, groot en klein, zich heerlijk vermaken. Voor alle leeftijden is hier wel iets leuks te doen. De pubers kunnen lekker chillen bij het strandje, waterfietsen of bootje varen. De kleinere kunnen zich vermaken in de speeltuinen en andere attracties. 

De natuur in met de kinderen

"De natuur is saai!" zullen ze misschien wel zeggen, maar ga lekker het bos in en laat ze een speurtocht uitzetten voor de kleine kinderen of sluit de wandeling af met een hapje en een drankje. In de natuur zijn, is goed voor jong en oud. Of neem je sportschoenen mee en ga een rondje hardlopen. Extra tip: Een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen is ook super om een keer te bezoeken. 

We hopen dat jullie een beetje inspiratie kunnen opdoen met deze tips.

Heb je een aanvullende tip? Mail je tip naar fleur@go-kids.nl.

GamesGames