Carnavalsoptochten en kindercarnaval regio Eindhoven

Carnavalsoptochten en kindercarnaval regio Eindhoven

Carnaval vier je met kinderen in regio Eindhoven. Er zijn diverse carnavalsoptochten, kinderoptochten en op diverse locaties is er kindercarnaval voor kinderen. Wij hebben alle carnavalsoptochten en kindercarnavals op een rij gezet:

Carnavalsoptocht Eindhoven op 10 februari 2024

Op zaterdag 10 februari om 13.11 uur zullen de mooiste creaties door het centrum van Eindhoven te zien zijn en kunnen duizenden enthousiaste Lampegatters genieten langs de spiksplinternieuwe route van een mooie carnavalsoptocht. 

Carnavalsoptocht Veldhoven op Zondag 11 februari 2024

Op zondag 11 februari trekt de grote carnavalsoptocht weer door de straten van Rommelgat (Veldhoven). De organisatie is in handen van de Optochtcommissie van de Stichting Organisatie Karnaval (S.O.K.). De  optocht  start op zondag  om 13.30 uur vanuit Zeelst en eindigt in Veldhoven-dorp.  Kijk hier voor meer informatie.

Kindercarnaval en sleuteloverdracht bij De Schalm in Veldhoven

Zaterdag 10 februari is De Schalm vanaf 14.00 uur voor iedereen geopend om gezellig Carnaval te vieren! De jeugdoptocht van Rommelgat eindigt rond 15.00 uur op het Meiveld, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden in Theater de Schalm. Er zijn optredens van onder andere het duo Carna & Val en we hebben een DJ. De Lindenzaal (kleine zaal) is ingericht als ‘game hall’ waar je leuke spelletjes kunt doen. De toegang is gratis.

Op zondag 11 februari zijn onze deuren van 13:00u tot 17:00u geopend voor het leukste feestje van het jaar. Tijdens de Bonte Kindermiddag geniet je van een gezellige middag vol muziek, spelletjes en entertainment. Iedereen is welkom!

Kinderoptocht Veldhoven op Zaterdag 10 februari 2024

De centrale kinderoptocht wordt gehouden op zaterdag 10 februari en begint om 13.30 uur. De Rommelgatse Kinderoptocht vertrekt op het kerkplein in d’Ekker naar het eindpunt Meiveld in het City Centrum waar de prijsuitreiking plaatsvindt. En daarna kunnen kinderen en ouders meteen door naar De Schalm voor het Kindercarnaval. Voor de kinderoptocht hoeft men niet in te schrijven. Alle kinderen uit heel Veldhoven mogen hieraan meedoen, mits zij carnavalesk gekleed zijn.
Burgemeester van Hoofflaan, Lange mees, Ligt, Kapelstraat-zuid, Hagendorenseweg, Kapelstraat-noord. Heuvelstraat, Geer.

Carnavalsoptocht van Son en Breugel op 11 februari 2024

Een stoet bont versierde dorpsbewoners en extravagante wagens trekt door carnavalesk Krutjesgat tijdens de jaarlijkse optocht.
De optocht begint traditiegetrouw om 13:11 uur en start op de hoek Evertsenlaan-Piet Heinlaan in Breugel. De stoet trekt via Breugel over de Dommelbrug richting het centrum van Son. Prins Menno zal samen met adjudant Arjen en zijn gevolg de wagens onthalen.

Carnavalsoptocht van Best op 11 februari 2024

De carnavalsoptocht zal op zondagmiddag 11 februari door de straten van het Klompengat zal trekken. De route is net als alle jaren: verzamelen en starten om 13.11 uur op het Wilhelminaplein en dan via de Koningin Julianaweg, Willem de Zwijgerweg, Prins Bernhardlaan, Oirschotseweg en de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Klik hier voor meer info.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?
Meer weten

Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?

Plaats:
Eropuit met Go-Kids Eindhoven

⭐ EROP UIT MET KINDEREN IN REGIO EINDHOVEN ⭐ Blijf als (groot)ouder op de hoogte van de leukste kin... bekijk

Van 1 mei 2024 tot 31 mei 2024

Carnavalsoptocht Waalre op 10 februari 2024

De grote optocht van Waalre vindt plaats op carnavalszaterdag, 10 februari. Deze grote optocht zal beginnen om 14:00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Carnavalsoptocht en kindermiddagen in Mierlo 2024

De optocht in Mielro, zaterdag 10 februari start deze om 14.30u bij restaurant thuis en loopt via café de Koffer tot aan Lenssen Manders. Na de optocht in het buitenmatinee op ‘t Molenplein.

Op zondag én maandag middag zijn de kindermiddagen bij De Kersepit! Goochelshows, poppende popcorn, nonstop stromende ranja, pluizige suikerspinnen en kleurrijke ballonnen, alle ingrediënten voor een wervelende middag. En wie weet komt Brandweerman Sam nog even langs! Ouders en begeleiders worden tijdens de middag in de feesttent getrakteerd op DJ Nicolai en DJ Tim Johnson.

Grote Striepersgatse Optocht Valkenswaard op 11 februari 2024

De grote optocht van Valkenswaard vindt plaats op carnavalszondag, zondag 11 februari. Deze grote optocht zal beginnen om 14:30 uur. Deze grote optocht heet Grote Striepersgatse Optocht.  

Carnavalsoptocht Helmond Centrum op 11 februari 2024

Op carnavalszondag 11 februari zal door Helmond Centrum de grootste carnavalsoptochtvan het zuiden carnavalsoptocht trekken. De carnavalsoptocht is van 13.30 tot 16.30 uur. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige, kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio waar veel zorg en aandacht aan is besteed. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht door de binnenstad van Helmond komen ieder jaar van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien! 

Carnavalsoptocht route: Kruispunt President Rooseveltlaan/Wesselmanlaan – Steenweg – Kanaaldijk N.W. – Havenbrug – Havenweg – Watermolenwal – Ameidewal – Noord Koninginnewal

Carnavalsoptocht Stiphout op 10 februari 2024

De optocht van Stiphout vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze optocht zal beginnen om 14.00 uur.

Carnavalsoptocht Nuenen op 11 februari 2024

Op zondag 11 februari om 13.30 uur start de carnavalsoptocht, een kleurrijk straatfeest in Nuenen. Dit is elk jaar weer een grandioos spektakel, waarbij de kleurrijke en ludieke stoet van wagens en loopgroepen voorbijtrekt aan veel prachtig verklede feestgangers. Voor de toeschouwers van de carnavalsoptocht is het mooi om al die maffe, dwaze, zotte, gekke en vooral leuke acts voorbij te zien komen. En voor de carnavalstocht deelnemers is het fantastisch om de aandacht van het publiek te trekken en het gejuich en het applaus in ontvangst te nemen. De Nuenense carnavalsoptocht is een garantie voor een geweldig mooi feest! 
Kom ook kijken langs de route die traditioneel start in de Parkstraat. 

Kindercarnaval in Nuenen op 10, 12 en 13 februari 2024

Alle info over het Kindercarnaval vind je in deze blog: Kindercarnaval regio Eindhoven

carnaval

Grote carnavalsoptocht van Mierlo-Hout op 10 februari 2024

De grote optocht van Mierlo-Hout vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 13:00 uur.

Kindercarnavalsoptocht van Oirschot op 10 februari 2024

Ook dit jaar trekt de geheel vernieuwde kinderoptocht weer door het centrum van Skôn Orre Gat! Alle pracht en praal gecreëerd door de jongste uit de gemeenschap met aansluitend de prijsuitreiking tijdens het Kinder carnaval in “het carnavals theater” op de markt.
Motto 2024: Skôn Orre Gat lopt op rollekus.


De grote optocht in Oirschot is op zondag 11 februari om 13.30

Carnavalsoptocht in Deurne op 11 februari 2024

Op carnavalszondag vindt de jaarlijkse optocht plaats in het Peelstrekelrijk. Samen gaan we er een feestelijke dag van maken in het centrum van Deurne. Na de mooie optocht van vorig jaar zijn velen weer vol enthousiasme aan de slag om hun carnavaleske idee tot uitvoering te brengen. Deze optocht zal beginnen om 13.30 uur.

Carnavalsoptochten in Casteren op 10 februari 2024

Zaterdag 10 februari: Optocht door de straten, start van de grote optocht om 13.00 uur.
Zondag 11 februari is het Kindermiddag in het Bollemepperspaleis vanaf 15.00 uur.

Kempenoptocht in Hapert op 12 februari 2024

Het startschot wordt om 13.00 uur gelost door de Carnavalsprins van Hapert. Hierna zal de Kempenoptocht door de straten van Hapert trekken, waar de allermooiste wagens uit de weide omtrek voor u langs trekken. Aansluitend aan de optocht zal er een groot feest los barsten in Residentie “Den Tref”. Be there!

Carnavalsoptochten 2023 in de gemeente Cranendonck op een rijtje

Vrijdag 9-2 vanaf 10.30 - Kinderoptocht Muuzevangers in Maarheeze
Zaterdag 10-2 vanaf 14.00 - Muuzevangers in Maarheeze en Jeugdoptocht Buulder Buk in Budel
Zondag 11-1 vanaf 14.11 - Heiknuuters in Dorplein en Lindse Bloas in Leende
Maandag 12-2 vanaf 14.00 - Toeters Budel-schoot en Roesdonkers in Soerendonk
Dinsdag 13-2 - Buulder Buk in Budel
 

Go-Kids Eindhoven wenst iedereen een fijne carnaval! 🎉🎉

Ben je nog op zoek naar een leuke carnavalsoutfit? Kijk hier voor Carnavalskleding!

 

Log In