Event | Kinderboekenweek 2019

Kinderboekenweek 2019

De kinderboekenweek vindt plaats van 2 oktober 2019 t/m 13 oktober 2019.

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober.

De Kinderboekenweek betekent tien dagen lang feest in bibliotheken, boekenwinkels en op scholen! Natuurlijk zijn in de Bibliotheek Veldhoven weer leuke activiteiten te beleven, geheel in het thema "Reis je mee?'. Verder kun je lekker rondneuzen tussen de leukste boeken over reizen en voertuigen en de Kinderboekenkrant en Voorleesgids liggen in de bieb voor je klaar.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar in de boekenwinkels. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek, is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar. 

Kinderboekenweekgeschenk

Anna Woltz schrijft al meer dan de helft van haar leven en wint de ene prijs na de andere. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze Haaientanden. In het verhaal heeft Atlanta van elf een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…
André het astronautje op zoek naar Laika is geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert. Tijdens de Kinderboekenweek is het prentenboek verkrijgbaar voor € 7,25. 

Kinderboekenkrant en Voorleesgids

De Kinderboekenweek bestaat 65 jaar! Daarom is de Kinderboekenweek Krant dit jaar extra dik. De krant staat boordevol interviews en artikelen over boeken en schrijvers. In het hart van de krant zit een handig overzicht met de nieuwste boeken. Het verjaardagsfeest van de Kinderboekenweek wordt gevierd in de acht extra pagina’s vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels. De krant lezen is nog nooit zo leuk geweest!

Voor de jongste kinderen worden geweldige boeken gemaakt om voor te lezen. In de Voorleesgids vind je een grote selectie van de mooiste kinderboeken voor kinderen van 0-6 jaar oud. Een echte bewaargids!

de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids zijn tijdens de Kinderboekenweek gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Op is op!