Event | Brabantsedag Heeze - Kinderparade

Brabantsedag Heeze 2019 - Kinderparade


Op 17 augustus vindt de Kinderparade in Heeze plaats. De ontwerpertjes, wagenbouwertjes en acteurtjes in spe van 6 tot 14 jaar vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Martinuskerk. Hun route loopt vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, naar de Gemeentehuistuin. Deze kinderen zijn de toekomst van de Brabantsedag! 


Brabantsedag Heeze

De allereerste Brabantsedag was 62 jaar geleden.  De optocht was kort en de wagens waren veel kleiner. Aan de grote, rollende theaterparade van de Brabantsedag kan iedereen meedoen, van jong tot oud. Sinds 2017 is er ook een speciale parade voor alléén kinderen: de kinderparade.

Kinderparade

Nu de theaterparade zo groot is geworden, kunnen kinderen niet altijd meedenken aan de wagen. Speciaal daarom is er de kinderparade: alle kinderen kunnen hier laten zien hoe goed ze, alleen of samen, kunnen samenwerken, ontwerpen en bouwen. Wie weet ben jij over een paar jaar wel de nieuwe ontwerper, de bouwer, de kledingmaker, of de geluidstechnicus van een van de wagenbouwersgroepen!

Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema ‘Wat beweegt Brabanders?’ hun eigen idee te ontwerpen. Dat mag je alleen doen, met je broer(tje) of zus(je), met vriend(inn)en of klasgenoten, met neven en nichten of met teamgenootjes. Je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep, maar dat mag wel. Kinderen van 0 tot 6 jaar mogen óók meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder.
 

Route kinderparade

De kinderoptocht vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, naar de tuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de gemeentehuistuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

Meer informatie: www.brabantsedag.nl/kinderparade
 

Voor meer leuke tips kijk je op de Go-Kids agenda!