Hoe gaan we dit jaar met de kinderen Kerst vieren in Corona tijd? Het zal voornamelijk in en rondom huis gebeuren door alle maatregelen.

Bij Go-Kids hebben we leuke tips om er thuis toch een mooie Kerst van te maken, samen met je gezin.

Tips voor een leuke Kerst thuis in Corona tijd

1. Zet de Kerstboom vroeg in huis

Heerlijk toch om een boom met lampjes en versieringen in huis te hebben staan. Ga samen met de kinderen de Kerstboom opzetten. Onder het genot van warme chocomel en iets lekkers ga je samen aan de slag. Staat de boom al, dan lees verder! ;-)

2. Haal lekkers in huis

De winkels liggen vol met lekkere Kersthapjes, koekjes, snoepjes etc. Verwen je gezin met lekkere hapjes tijdens de activiteiten thuis. Koop hier online leuke bakspulletjes om zelf aan de slag te gaan.

3. Koop kleine Kerstcadeautjes onder de boom 

Natuurlijk is Sint net geweest, maar pak voor de gein gewoon wat dingen in die je toch nodig had. Zoals sokken, pyjama, nieuw kledingstuk, tijdschrift, boekje, speeltje. Ook fijn om in de kerstvakantie leuke vakantieboeken voor de kinderen in huis te halen. Pak het in en leuk voor onder de boom.

Tip: koop een adventskalender met leuke knutselspulletjes (of maak er zelf een) zodat de kinderen elke dag een cadeautje kunnen uitpakken. Koop online knutselspullen!

4. Zoek leuke kerstfilms uit

Dit is de tijd voor leuke Kerstfilms. Heerlijk op de bank onder een dekentje. Zowel Netflix, Disney+, Videoland etc. bieden in deze periode extra veel leuke films aan. Of zet de tv aan voor klassiekers als Home Alone. ;-) Heerlijk een film marathon tijdens de Kerst!

Bekijk deze leuke animatie film op Youtube van De Sneeuwman.

5. Bedenk samen lekkere kersthapjes en kerstdiner

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden. Maak de kersthapjes die je normaal op school maakt (tips volgen), haal de gourmetpan uit de kast of ga samen met je kinderen lekker in de kuiken kokkerellen. Nu er meer tijd is en we niet allerlei familie uitjes gepland hebben, is er juist veel meer tijd om echt samen met je gezin iets te ondernemen. Betrek alle gezinsleden in de activiteiten.

Heb je geen zin om te koken, haal dan een lekkere kerstlunch of diner af bij een lokaal restaurant. Zo steun je ook de horeca. Lees ook dit blog met tips voor hapjes!

6. Spelletjes dag

Organiseer een spelletjes dag in huis. Haal alle spelletjes uit de kast (nee geen games ;-)) en ga samen spelletjes spelen. Bekijk hier een aantal spelletjes tips!

7. Maak een wandeling in de natuur

Natuurlijk is het wel goed om even de benen te strekken en naar buiten te gaan voor een frisse neus. Ga lekker even het bos of park in voor een wandeling. Kijk op de website van Go-Kids voor tips! Of lees hier alles over geocaching.

8. Maak Kerst knutsels

Kinderen vinden het heerlijk om te knutselen. Zoek op internet leuk knutselen voor Kerst; voor boomversiering of tafelversiering. Of download leuke Kerst tekeningen om in te kleuren.

9. Doe een autospeurtocht

Autospeurtochten zijn vaak voor jong en oud en je kan zelf bepalen wanneer en waar je de speurtocht wilt gaan rijden. Je kan op verschillende punten in Nederland starten met een autospeurtocht. Je hebt autospeurtochten in steden, maar ook in het buitengebied of zelfs in combinatie met een hapje of een drankje. Of je neemt zelf een picknickmand mee. Boek hier je autospeurtocht!

Lees ook: 30+ ThuisTips om je kinderen te vermaken

Go-Kids wenst je een hele fijne Kerst samen met jouw gezin! 

Op www.go-kids.nl vind je de leukste regionale eropuit tips en inspiratie voor jouw gezin!

Log In