Halloween tips voor kinderen in regio Eindhoven

Vier Halloween met kinderen in regio Eindhoven

Halloween is een feestdag die elk jaar valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Maar inmiddels heeft het Halloween feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, met name in Europa, Australië en Oost-Azië. En ook in Nederland worden dus steeds meer Halloween activiteiten voor volwassen en kinderen georganiseerd.

KIJK VOOR HALLOWEEN TIPS 2021 OP DE GO-KIDS AGENDA

Go-Kids heeft de leukste Halloween tips voor kinderen verzameld in regio Eindhoven:

 

1. Vier Halloween bij DippieDoe in Best

Attractiepark DippieDoe presenteert de tweede editie van DippieBoe! 

Halloween speciaal voor de allerkleinsten op 26 tm 31 oktober 2021
DippieBoe is geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Tijdens DippieBoe verandert Attractiepark DippieDoe in een spannend maar gezellig park in Halloweensfeer. Lees hier meer.
 

2. Vier Halloween bij Motion Imagination Experience

Happy Halloween bij Motion Experience: Heel de maand oktober is Motion Experience in Eindhoven omgetoverd in Happy Halloween sferen. Niet alleen krijgt alles een herfstachtig tintje, maar ook diverse lichtinstallaties hebben een speciale Halloween metamorfose en zijn er extra dingetjes te beleven. Draai aan het Motion lichtrad en win een leuke Halloween give-away of korting in de Color Bar. Happy Halloween is voor iedereen toegankelijk! Lees hier meer.

3.Halloween party voor kinderen bij Speeltuin De Viking

In de speeltuin organiseren ze een Halloween feest voor kinderen. Lees hier meer.

4. Disco Jump bij Street Jump Veldhoven met thema Halloween

Disco Jumpen bij Street Jump Veldhoven Street Jump Veldhoven veranderd op vrijdag 29 oktober in een stoere club met de tofste muziek, laserlampen en meer. Dus kom gezellig met je vrienden en vriendinnen dansen, jumpen & chillen op de dikste beats. Leeftijd vanaf 7 jaar. Lees hier meer.

5. Halloween workshops voor kinderen bij Speelgoedmuseum Spelebos

Bij het Nationaal speelgoedmuseum Spelebos draait alles om speelgoed en spelen, maar dan niet zoals je zou verwachten. Ontdek de Fabeltjeskrant, loopauto's, modeltreinen, bordspelen en nog veel meer! Loop langs de diverse diorama's, speel levensgrote spellen en vermaak jezelf de hele middag. Interactie staat centraal. Laat het oude speelgoed bijvoorbeeld bewegen of zet ze in de spotlight door op de knoppen te drukken. Ontdek, maak plezier én leer!

NIEUW! Combineer je museumbezoek met 1,5 uur knutselplezier en meld je aan een Halloween workshop.

Lees hier meer

6. Halloween met kinderen bij Doe-boerderij De Steenuil

Vier Halloween op 31 oktober bij Doe-boerderij De Steenuil in Oirschot. Dit is het programma:
9:00u -10u Halloween Pannenkoek ontbijt! Boven het vuurtje je eigen pannenkoek maken en versieren en lekker smullen! De lieve Heks is er ook bij met een Pannenkoek verhaal! LET OP HIERVOOR KOOP JE EEN EXTRA KAARTJE BIJ JE RESERVERING, ZIE HIERONDER voor info! VOL=VOL!
10:15u Voeren met de boer
11:00u Is er een huifkartocht (met de tractor, opgave bij de entree minimum 20 personen)
14:30u Herfstspulletjes verzamelen en knutselen met de lieve Heks
15:30u Halloween prutsoep maken voor de varkens Olleke Polleke met boer Willem en de lieve Heks
16:30u Voeren met de boer

Boek hier je tickets

7. Halloween in het winkelcentrum

Halloween in winkelcentrum WoensXL

Op 30 en 31 oktober staat WoensXL in Eindhoven in het teken van Halloween. Met zowel op zaterdag als op zondag Halloween Straattheater acts. Vanwege het succes van voorgaande jaren houden ze weer een Trick or Treat voor kinderen die zich deze dag verkleden in Halloween stijl. De Trick or Treat is gratis bij de deelnemende winkels snoepgoed kunnen halen. Deze dagen zal ook Jong Nederland aanwezig zijn welke kinderen gratis schminken in Halloween stijl en foto's maken van verklede kinderen. De mooiste foto's van verklede kinderen maken kans op een cadeaubon van WoensXL van €50,- Kijk op www.woensxl.nl voor de acts!

Halloween in het Citycentrum Veldhoven

Tijdens de koopzondag op 31 oktober vieren ze Halloween in ’t City tussen 12.30 en 16.30 uur met een griezelig programma:
Optredens van het Griezelbus theater
Speciaal voor alle bezoekers worden er 3 Griezelbus shows gegeven. Na afloop mag je met de acteurs op de foto. Locatie: Meiveld
Tijden shows: 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur.
Let op! Voor de hele jonge bezoekers kan de show een beetje spannend zijn.
 
- Bezoek van Foeksia de Miniheks en The Witch Sisters. Ze lopen gedurende de middag door het Citycentrum.
- Een grote Trick or Treat door het winkelcentrum.
Haal tussen 12.30 en 16.15 uur een Trick or Treat bucket bij de stand op het Blokker plein. 1 bucket per persoon.
Let op! Om 16.15 uur is de laatste kans om mee te doen.
 
- Verkleedwedstrijd
Kom in je mooiste Halloween outfit!
Alle kinderen zijn van harte welkom om verkleed te komen in Halloween stijl op zondag 31 oktober. Ga op de foto voor de Halloween wand bij Plein The Post en maak kans op leuke prijzen.

 

Verkleden en schminken met Halloween

Ben je op zoek naar een leuke heksenjurk of skeletpak voor de kids voor Halloween. Online zijn veel Halloween outfits voor kinderen en volwassenen te vinden. Veel voorpret met verkleden.  

Shop Halloween outfits

Saskia van Go-Kids Breda schreef een blog over hoe je makkelijk enge wonden voor Halloween kan schminken bij kids! 

Lees blog met schmink tips

Knutselen voor Halloween - Uithollen pompoen

Je kunt zowel kleine (eetbare) pompoenen gebruiken als hele grote voor het Halloween feest. De grotere zijn makkelijker te bewerken, maar ook minder lang houdbaar. Kies een pompoen waarvan de onderkant vlak is en gelijkmatig.

* Hoe begin je met het maken van een Halloween pompoen? 

Snijd met een scherp mes de deksel van de pompoen af door het mes enigszins naar beneden te richten zodat de deksel er later mooi invalt.

* Uithollen van een pompoen

Gebruik een stevige lepel of ijsschepje om de pompoen uit te hollen. Als je zoveel mogelijk vruchtvlees weg kunt snijden zonder door de buitenwand heen te gaan, blijft de pompoen het langste mooi. Af en toe kun je even checken of de pompoen al doorschijnend is. Zet er dan even een kaarsje of lampje in.

* Gezicht maken in een pompoen

Met een mesje of een stift teken je eerst een gezicht op de pompoen. Met een mesje kan je het uitsnijden.

Knutselen voor Halloween - Lampion maken

Je kan een lampion maken van wc rolletjes of zwart papier waar je leuke halloween afbeeldingen uitknipt. Er zijn heel veel varianten als je op www.google.com kijkt.

Recepten Halloween

  • Pompoensoep: Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect. Check snel het Albert Heijn recept.
  • Broodje met afgehakte vingertjes: Koop knakworstjes met tomatenketchup en amandel als nagels. Snijd dunnetjes lijntjes in de knakworstjes. En veel ketchup! ;-)

Veel plezier met Halloween!

Log In