Carnavalsoptochten en kindercarnaval regio Eindhoven

Carnavalsoptochten en kindercarnaval regio Eindhoven

Carnaval vier je met kinderen in regio Eindhoven. Er zijn diverse carnavalsoptochten, kinderoptochten en op diverse locaties is er kindercarnaval voor kinderen. Wij hebben alle carnavalsoptochten en kindercarnavals op een rij gezet:

Carnavalsoptocht Eindhoven en kinderoptocht op 22 februari 2020

Op zaterdag 22 februari om 13.11 uur zullen de mooiste creaties door het centrum van Eindhoven te zien zijn en kunnen duizenden enthousiaste Lampegatters genieten langs de route van een mooie carnavalsoptocht. 

Voorafgaand aan de grote optocht zal de kinderoptocht van start gaan om 12.30 uur bij de Effenaar. Deze kinderoptocht is speciaal voor de kleinste Lampegatters en Lampegatterinnekes die het leuk vinden om mee te lopen met de optocht, maar daarbij niet de hele route van de grote optocht kunnen lopen. Bekijk hier het hele programma.

Carnavalsoptocht Veldhoven op 23 februari 2020

Op zondag 23 februari 2020 trekt de grote carnavalsoptocht weer door de straten van Rommelgat (Veldhoven). De optocht start op zondag 23 februari om 13.30 uur vanuit Zeelst en eindigt in Veldhoven-dorp. Kijk hier voor meer informatie.

Kinderoptocht Veldhoven op 22 februari 2020

De kinderoptocht wordt gehouden op zaterdag 22 februari 2020 en begint om 13.30 uur. De Rommelgatse Kinderoptocht vertrekt op het kerkplein in d’Ekker naar het eindpunt Meiveld in het City Centrum waar de prijsuitreiking plaatsvindt. En daarna kunnen kinderen en ouders meteen door naar De Schalm voor het Kindercarnaval. Voor de kinderoptocht hoeft men niet in te schrijven. Alle kinderen uit heel Veldhoven mogen hieraan meedoen, mits zij carnavalesk gekleed zijn. Route: Burgemeester van Hoofflaan, Lange mees, Ligt, Kapelstraat-zuid, Hagendorenseweg, Kapelstraat-noord. Heuvelstraat, Geer. Kijk hier voor meer informatie.

Carnavalsoptocht van Best op 23 februari 2020

De carnavalsoptocht zal op zondagmiddag 23 februari 2020 door de straten van het Klompengat zal trekken. De route is net als alle jaren: verzamelen en starten om 13.11 uur op het Wilhelminaplein en dan via de Koningin Julianaweg, Willem de Zwijgerweg, Prins Bernhardlaan, Oirschotseweg en de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Klik hier voor meer info.

Carnavalsoptocht Waalre op 22 februari 2020

De grote optocht van Waalre vindt plaats op carnavalszaterdag, 22 februari 2020. Deze grote optocht zal beginnen om 14:00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Grote Striepersgatse Optocht Valkenswaard  op 23 februari 2020

De grote optocht van Valkenswaard vindt plaats op carnavalszondag, zondag 23 februari. Deze grote optocht zal beginnen om 14:30 uur. Deze grote optocht heet Grote Striepersgatse Optocht.  

Carnavalsoptocht Geldrop op 22 februari 2020

De grote carnavalsoptocht van Geldrop (Lappegat) vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 14:11 uur.

Carnavalsoptocht Helmond Centrum op 23 februari 2020

Op carnavalszondag 23 februari zal door Helmond Centrum de grootste carnavalsoptochtvan het zuiden carnavalsoptocht trekken. De carnavalsoptocht is van 13.30 tot 16.30 uur. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige, kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio waar veel zorg en aandacht aan is besteed. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht door de binnenstad van Helmond komen ieder jaar van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien! Het thema is dit keer ‘Oit de Kunst!

Carnavalsoptocht route: Rooseveltlaan/Wesselmanlaan – Prins Hendriklaan – Steenweg – Kanaaldijk N.W. – Havenweg – Watermolenwal – Ameidewal – Noord Koninginnewal.

Kiezelkeikesfist - Kindercarnaval Helmond op 26 januari 2020

Het Kiezelkeikesfist is een carnavaleske kindermiddag vol met muziek, optredens en vertier op 26 januari 2020 om 14.00 uur bij De Traverse in Helmond. Deze middag is voor en door de jeugd en de artiesten zijn dan ook voornamelijk kinderen, zij zingen, dansen of staan in de ton als echte Keiekletser. Kaartjes voor het Kiezelkeikesfist zijn verkrijgbaar in de webshop.

Carnavalsoptocht Stiphout op 22 februari 2020

De optocht van Stiphout vindt plaats op carnavalszaterdag (22 februari 2020). Deze optocht zal beginnen om 14.00 uur.

Carnavalsoptocht Nuenen op 23 februari 2020

Op zondag 23 februari om 13.30 uur start de carnavalsoptocht, een kleurrijk straatfeest in Nuenen. Dit is elk jaar weer een grandioos spektakel, waarbij de kleurrijke en ludieke stoet van wagens en loopgroepen voorbijtrekt aan veel prachtig verklede feestgangers. Voor de toeschouwers van de carnavalsoptocht is het mooi om al die maffe, dwaze, zotte, gekke en vooral leuke acts voorbij te zien komen. En voor de carnavalstocht deelnemers is het fantastisch om de aandacht van het publiek te trekken en het gejuich en het applaus in ontvangst te nemen. De Nuenense carnavalsoptocht is een garantie voor een geweldig mooi feest!

Kindercarnaval in Nuenen op 25 februari 2020

Tijd voor het jaarlijkse festijn KINDERCARNAVAL!Van 13:00 tot ongeveer 17:30 is de tienertent op het Vincent van Goghplein weer geopend voor alle kinderen en hun aanhang.
Je kan hossen, springen, dansen en zingen op de beats van onze DJ. Bij een speciale kassa kun je bonnetjes kopen, waarmee je bij heel veel kraampjes allerlei lekkernijen kunt kopen. Snoep, chips, popcorn, suikerspin, noem het maar op. Het is tenslotte feest! Ook is er weer een springkussen waar je lekker op rond kunt springen. Dit alles uiteraard tegen kinderprijsjes.
Wanneer je op tijd komt kun je zelfs een ware hoogheid zien! De jeugdprins komt ook langs met zijn gevolg en laat zijn dansmariekes een spetterend optreden weggeven. Misschien neemt hij ook de grote prins en de Blaospoepers wel mee. Lees hier meer!

Grote carnavalsoptocht van Mierlo-Hout op 22 februari 2020

De grote optocht van Mierlo-Hout vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 13:00 uur. Het motto is deze keer: wai stoan op springe.…

Kindercarnavalsoptocht van Oirschot op 22 februari 2020

Op carnavalszaterdag start de jaarlijkse Kinderoptocht om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats achter de bibliotheek / huisartsenpraktijk De Plataan en eindigt bij De Enck, waar tijdens de Kindermiddag de prijsuitreiking van de Kinderoptocht door de Jeugdprins van Skôn Orre Gat plaatsvindt.

Carnavalsoptocht in Deurne op 23 februari 2020

De optocht van Deurne vindt plaats op carnavalszondag (23 februari 2020). Deze optocht zal beginnen om 14.00 uur.

Kempenoptocht in Hapert op 24 februari 2020

Het startschot wordt om 13.00 uur gelost door de Carnavalsprins van Hapert. Hierna zal de Kempenoptocht door de straten van Hapert trekken, waar de allermooiste wagens uit de weide omtrek voor u langs trekken. Aansluitend aan de optocht zal er een groot feest los barsten in Residentie “Den Tref”. Be there! Lees hier meer.

Go-Kids wenst iedereen een fijne carnaval!

 

Log In