Bad Hesselingen
Badweg 1, 7944 HJ Meppel

Wedstrijdbad

Het 25-meterbad leent zich uitstekend voor banenzwemmen, zwemlessen en aquasporten. In het wedstrijdbad worden ook diplomazwemmen en zwemwedstrijden georganiseerd. Dit grote bad met 6 startblokken en ruime banen is voorzien van een beweegbare bodem, zodat de diepte, maximaal 2 meter, naar wens instelbaar is.
Om makkelijker in het water te komen kan er een aflopende trap bijgeplaatst worden. In de weekenden en vakanties ligt er vaak een grote opblaasbare waterattractie voor de jeugd in het water en worden er een aantal banen gereserveerd voor de actieve zwemmers. De temperatuur van het wedstrijdbad is 28 graden.

Recreatiebad

In het subtropisch zwembad kun je volop spelen, beleven en ontspannen. Het is een plezierig en overzichtelijk bad met boxen en omkleedvoorzieningen voor de kleinsten. Via brede traptreden loop je het water in, oplopend naar maximaal 1.40 diepte. In het recreatiebad tref je onder andere:

 • Interactieve Mosquito Slide glijbaan met opvangbassin
 • Junglebad voor de kleinsten, met bootjes en speelelementen
 • Interactieve tovertunnel boven het bad
 • Whirlpool en jetstreams
 • Glij- en klautertractor
 • Bubbel-bruisbank
 • Kreek met stroming
 • Ruim zwemmersterras met uitgebreide horeca

De aangename temperatuur van het recreatiebad is 31 graden, de whirlpool zelfs een heerlijke 34 graden.

Recreatiebad Bad Hesselingen Meppel

Buitenbad

Bad Hesselingen beschikt over een 20-meter buitenbad (23 C), waarin in de maanden april tot en met oktober gezwommen kan worden! Er is een recht gedeelte voor banenzwemmen en een recreatieve hoek met een bruisbank en een regendouche. Alleen bij extreme weersomstandigheden wordt het buitenbad gesloten. In de zomerperiode biedt het omheinde peuterbad buiten veel plezier en verkoeling voor de jongste bezoekers zonder zwemdiploma. De kleurige olifant spettert vrolijk terwijl van de regenboogglijbaan enthousiast gebruik wordt gemaakt! Ook is er een grote ligweide met diverse speelvoorzieningen.

Speeltuin

Dit zwembad beschikt ook over een hele grote speeltuin. Deze is ook zonder te zwemmen of klimmen toegankelijk (tegen betaling). Naast een mega-airtrampoline en beachvolleybalveld tref je er ook een speelkasteel, een kabelbaan, klimrekken, schommels en nog veel meer klim-glijspring en klautervermaak. Er is een toiletgebouw op het buitenterrein aanwezig.

Speeltuin Bad Hesselingen

Klimpark

Op het ruime buitenterrein van Bad Hesselingen staat een fantastisch klimpark. Vanaf de klimtoren zijn er gevarieerde parcoursen te bedwingen op 1, 4, 7 en 10 meter hoogte, met voor de durfals onder meer een vertrouwenssprong en enerverende zipline (tokkelbaan). Aan één kant van de toren is een veelzijdige klimwand gemaakt. Natuurlijk worden alle klimmers veilig gezekerd en klimmen ze onder deskundige begeleiding. Bij het speelse juniorparcours op 1 meter hoogte, voor kinderen tot 130 cm, kunnen de ouders en/of begeleiders ernaast meelopen.
Van april tot november heeft het klimpark algemene openingstijden, daarbuiten kan dit op aanvraag vanaf 8 personen.

Klimpark Bad Hesselingen Drenthe

Minigolfbaan

In het parkje bij het klimpark ligt een sfeervolle 18 holes minigolfbaan. De banen hebben diverse vormen, uitdagingen en niveaus en zijn geschikt om voor alle leeftijden te spelen. Gezellig met de familie, als uitje met vrienden of als kinderfeestje.

Minigolf Bad Hesselingen

Horeca

Het ruime en aangename restaurant is de huiskamer van het zwembad. Gezellige zitjes, een grote stamtafel en de inrichting passend bij het seizoen, maken dat je er aangenaam en ontspannen zit. Het restaurant heeft zicht op het zwembad en biedt een ruime keus aan snacks, vers belegde broodjes, frisdrank, ijsjes, koffie en thee.

De jongste kinderen vermaken zich prima in de speelhoek, terwijl de ouders rustig aan de grote leestafel kunnen genieten. Aan de zwembadkant is een ruim zwemmersterras. Bij aangenaam weer is het heerlijk zitten op het grote zonnige terras, grenzend aan de speeltuin en het peuterbad.

Restaurant Bad Hesselingen

 • Leeftijd 0 - 1
 • Leeftijd 2 - 4
 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Eigen eten toegestaan
 • Horeca aanwezig
 • Indoor
 • Outdoor