Beleef en voel de film in deze spectaculaire koepelscherm-bioscoop!

Naar de film met kinderen in Den Haag

Dinosaurussen doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen, maar zeker in Omniversum krijgt een bezoek aan een Zuidpool vol met dinosaurussen een nieuwe dimensie. Vanaf 14 oktober gaat 'dino's van de Zuidpool' in premiere. Er zijn dagelijks voorstellingen!

Bestel tickets

250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit. De zuidpool was bedekt met bossen en moerassen en in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Dit continent, wat toen nog Gondwana heette, was de thuisbasis van bizarre dinosaurussen en kolossale amfibieën.

De reptielen droegen namen als Titanosaurus, die 12 meter groot was, of Cryolophosaurus, die de bijnaam Elvisaurus kreeg, vanwege zijn kuif. Ook leefden er de Pterosauriër, die kon vliegen, de Prolacerta, een mega hagedis en de Erythrosuchus, de “rode krokodil” die wel 5 meter lang kon worden! 

Hoe kan het dat een groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie onverschrokken wetenschappers gaan in de film op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent.