Cultuurbarbaren in Delft

Delft krijgt in de herfstvakantie een nieuw cultureel evenement: Cultuurbarbaren. Van 17 tot en met 25 oktober kunnen kinderen - en hun ouders - op meer dan 10 locaties genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten.

Naam van het evenement

De naam Cultuurbarbaren is uiteraard een geuzennaam. Op het evenement kunnen kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat die barbaren maar komen!

Thema 2020: Vroeger en Toen

Cultuurbarbaren sluit dit jaar aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: ‘En Toen?’ Tijdens het evenement krijgen de bezoekers een kijkje terug in de tijd, wordt er stilgestaan bij mooie geschiedenisverhalen en brengen de deelnemende locaties het verleden tot leven. Een thema dat in de historische stad Delft zeker tot zijn recht komt!

Over Cultuurbarbaren

Cultuurbarbaren wordt georganiseerd door de makers van ‘Museumnacht Delft’. In 2017 en 2018 organiseerden zij al het zeer succesvolle event ‘Night at the Museum for Kids’. Inmiddels is dit event in 2020, onder de nieuwe naam Cultuurbarbaren, uitgegroeid van één avond naar een volle week. Alle activiteiten zijn te vinden door hier te klikken.