Lekker spelen in de natuur met kinderen 

overzicht van speelbossen, kabouterpaden en laarzepaden uit de regio Breda

Hier in de regio Breda zijn veel plekken om met kinderen naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Eerder maakte ik een overzicht van speelbossen, kabouterpaden en laarzenpaden. Als er lekker veel plassen liggen is een laarzenpad super leuk. Kinderen kunnen lekker stampen in de plassen met hun laarzen. Hoog zomer, als het warm is, is een speelbos of kabouterpad een betere optie met kinderen want daar is schaduw en vaak ook water om mee te spelen. Natuurlijk kunnen alle plekken in de natuur het hele jaar door met kinderen als uitje worden bezocht, want elk seizoen heeft zijn eigen charme in de natuur.    

Speelbossen van de regio Breda

In een speelbos mogen kinderen hutten bouwen. Vaak zijn er ook speelelementen zoals een tokkelbaan of evenwichtsbalk. Vaak zit er ook een waterpomp bij, hier kunnen kids heerlijk kliederen met water en modder als het wat warmer weer is. Wat jullie ook doen in het speelbos, het is altijd een feest voor ouders en kids!

 speelbos breda

Speelbossen

Kabouterpaden van de regio Breda

Wij hebben drie kabouterpaden in de regio Breda ontdekt. Er is een kabouterpad in het Mastbos in Breda, ook vind je een kabouterpad in Chaam en tot slot is er een kabouterpad bij de verloren hoek in Etten-Leur. Bij het kabouterpad in de Mastbos hoort een leuk boekje dat je hier gratis kunt downloaden. 

Kabouterpaden

Laarzenpaden van de regio Breda 

Als het veel geregend heeft vinden kinderen het super leuk om in de plassen te stampen en door de modder lopen. Ken jij de laarzenpaden hier in de regio al? Er zijn er een aantal hier bij Breda en in de rest van West Brabant. We hebben ze voor je verzameld. 

Laarzenpaden