Schaatsen op natuurijs in de regio Breda

Schaatsen in regio Breda 2019

De leukste schaatsplekken op natuurijs 

Yes het gaat koud worden de laatste weken van januari ! Schaatsen met de kinderen is erg leuk in de winter. Natuurlijk kan het op de kunstijsbaan in Breda. Rond de kerstperiode waren er ook een aantal tijdelijke schaatsbanen in de regio. Maar hoe leuk is het als je met een lekker winterzonnetje op natuurijs kunt schaatsen? Wij hopen dan op een strenge winter, zodat ik met man en kids lekker naar buiten kan op de schaats! Hieronder een aantal tips voor schaatsen op natuurijs in de regio Breda.  

Schaatsen op natuurijs in de regio Breda

We zijn op zoek gagaan naar natuur schaatsplekken in de regio Breda. Er zijn verschillende schaatsclubs die het ijs meten en er voor zorgen dat het natuurijs optimaal is (indien hier sprake van is). In sommige gevallen moet je lid zijn van een schaatsclub of schaatsvereniging om het ijs op te mogen, of entree betalen.

Wanneer kun je waar schaatsen? In de vriesperiode word je overladen met nieuwsberichten over de eerste natuurijsbaan en de eerste toer, maar wanneer is het nou veilig bij jou in de buurt om je op het ijs te begeven? De meeste gemeenten hebben een vereniging die zich inzet om het ijs veilig te maken en een sein te geven wanneer dit het geval is. Op de website http://natuurijs.ekkel.com/ wordt deze informatie zo goed mogelijk bijgehouden.   Ook de website schaatsen.nl is handig.  

Hieronder vind je een overzicht van de schaats- en ijsverenigingen in Breda die we tegenkwamen. 

Ongetwijfeld missen we goede plekken ! Mocht je nog tips of aanvullingen hebben, stuur dan een mail naar breda@go-kids.nl

Schaatsverenigingen, ijsclubs, en leuke schaatsplekken in de regio Breda, Oosterhout, Etten-Leur

Breda- Cor Vlemmix circuit, sportcomplex Wisselaar 

Breda - IJsvermaak

Biesbosch - Biesbosch ijsbaan 

Oosterhout - Natuurijs aan de Elskens

Vorig jaar zijn wij gaan schaatsen bij het Zwarte Goor in Strijbeek. (Tip : is vlakbij het Smokkelaartje voor warme chocomelk!)

Mastbos op de plas bij de Frederiksdreef (vlagbij de Galderseweg bij Hockey club Zwart Wit)

Schaatsen kan ook in Bavel....bij het gemaal, aan de Lange Bunder.

Staat jouw schaatsplek of schaatsvereniging er niet bij ? Tips zijn altijd welkom via Breda@go-kids.nl

Gegarandeerd schaatsen op kunstijsbaan in Breda

Gelukkig zijn we niet helemaal afhankelijk van de weergoden. Op de kunstijsbaan in Breda kun je altijd schaatsen in de winter ongeacht de temperatuur buiten 

Kunstijsbaan Optisport Breda

Veel schaatsplezier deze winter ⛸


TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 nieuwsbrieven per jaar)