Hoe gaat het bij jou thuis met de kids in deze rare corona tijd?

Vanessa van der Sommen, van Happy-Nes Kindercoaching schreef er een persoonlijk blog over.   

2X3 = WEEKEND! 

Wat is het nu toch een gekke tijd voor ons allemaal! Hebben jullie thuis een ritme kunnen vinden? Wij inmiddels wel ook al gaat dit nog niet altijd even soepel.
Ik was laatst aan het fietsen met mijn zoon van 8 en het lange Paasweekend was net begonnen. Terwijl we aan het fietsen waren, zagen we veel paardenbloemen staan. We zagen er 3 bij elkaar staan en ik begon heel enthousiast een tafel te oefenen. Bij 1x3 zei hij nog 3 en bij 2x3 zie hij heel hard WEEKEND! Ik moest zo hard lachen en dacht je hebt gelijk. Geniet jij maar lekker van je weekend. Jij geeft goed je grens aan en misschien indirect ook wel je motivatie. Maar goed, de motivatie is ook bij ons thuis de ene keer meer dan de andere keer. Herkennen jullie dit ook?
Wat ik ook bij hem merk is dat hij tussendoor oplaadmomenten nodig heeft en die geef ik hem ook. Dit kan even knutselen of kleuren zijn, een (sport)filmpje van zijn juf kijken of naar buiten om rondjes te fietsen in de straat. Hij heeft ook dagen dat hij niet al zijn werkjes af heeft voor school omdat zijn energie voor die dag op is. We zijn hierin soepeler geworden en laten hem dan ook stoppen met school. De ene dag doet hij wat minder en de andere dag wat meer. Wat hij juist heel veel doet, is lezen. Hierin ligt zijn interesse en deze interesse heeft hij een stuk minder in rekenen. Maar ik ben er van overtuigd dat ze juist ook heel veel leren van vrij spelen. We doen wat we kunnen naast onze eigen banen en zo geldt dit ook voor de kinderen. Ook voor hen is het een grote omschakeling.
Mijn man en ik wisselen elkaar ook af om de kinderen te begeleiden. Ik ben ook 2 dagen in de week werkzaam bij de BSO en dan is mijn man thuis met de kinderen. Zijn zus van 4 hoeft nog niet zoveel te doen voor school dus dit is ook een uitdaging voor hem en voor ons. Zij heeft vanuit school een kleuterbingo gekregen waardoor ze ook werkjes te doen heeft. Elke dag doen we meestal een of twee werkjes en dit geeft zowel voor haar als haar broer meer structuur en balans. Nu mag ze ook werkjes op de computer en op papier gaan doen, o.a. Squla en dit vindt mevrouw natuurlijk super interessant en leuk.
Wat ons helpt is een leuke opdracht die je je kind(eren) kan laten doen zodat hij/zij bewust wordt van deze Corona periode, maar vooral wat deze periode met je doet op een positieve manier. De opdracht is om op een blanco A4 papier te verdelen in vier onderdelen .

blog kindercoach over corona

 
 Per deel staat een vraag en je kunt je kind indien nodig helpen met wat de vraag betekent. Laat ze per onderdeel de vraag beantwoorden en schrijf dit op een ander papier en laat ze daarbij een tekening maken die hoort bij het antwoord wat ze gegeven hebben. Op deze manier krijgen ze inzicht in wat deze situatie brengt en wat ze wensen voor volgende week. Onderstaande antwoorden en tekening zijn van mijn zoon van 8. Ik zou het heel leuk vinden om een uitgewerkte versie van jouw kind te ontvangen! Mailen kan naar vanessa@happynes-kindercoaching.nl 

kindercoach tips
 
Nog een tip die ik wil meegeven, is om voor jezelf te bedenken wie en/of wat je nu mist. Maak hiervan een lijstje. Dan kun je zodra het virus is verdwenen direct die dingen doen waar je nu behoefte aan hebt.
Daarnaast is het nu mega belangrijk om ook tijd en ruimte voor jezelf te nemen. Vind jij dit ook zo moeilijk nu je veel op elkaars lip zit? Ik merk dat ik de laatste tijd meer ruimte voor mezelf nodig heb. Dit doe ik door ’s avonds te gaan wandelen of te mediteren. Door deze dingen te doen, maak ik mijn hoofd leeg en laad ik weer op. Waar laad jij van op?

Veel liefs en blijf gezond!
Groeten Vanessa (Happy-Nes Kindercoaching Breda)