Stedelijk Museum Breda - activiteiten voor kids in de zomervakantie

Summerschool bij Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda heeft veel leuke activiteiten voor kinderen deze zomervakantie 

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur zijn kids vanaf 7 jaar welkom in de  Projectruimte NEXT voor een heuse summerschool! 

Kom naar Summerschool het leukste en meest creatieve programma voor kinderen in de zomervakantie!

Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid en het hoofd van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vragen en geven masterclasses en workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialiteit, waardoor elke middag weer anders is.

Een aantal van de deelnemende kunstenaars exposeert in de tentoonstelling Raketstart die nog de hele zomer in het museum te zien is. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hoeven zich gelukkig dus ook niet te vervelen. Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in projectruimte NEXT, waar gaandeweg een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. Doe jij ook mee?

Deelname voor kinderen is gratis, meld je bij de receptie (het programma begint stipt om 13.00 uur)
Kijk hier voor meer informatie 

 

Speurtochten voor kids in het museum

Naast de Nassauwandeling en de kijkpuzzeltochtochten (KIJK HIER), kunnen kinderen tot 12 jaar  tijdens de nieuwe expositie Raketstart ook meedoen met het volgende

In Raketstart kun je de Schijnheilige Route lopen. Tijdens deze speurtocht - gemaakt door kunstenaar Wiesje Peels en haar dochter Trijntje - ga je met je zaklamp op avontuur. Je laat licht schijnen op de kunst die jij interessant vindt en je gaat spannende opdrachten doen. Speur je mee? Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Vraag naar de Schijnheilige Route route bij de receptie van het Stedelijk Museum Breda