Ontdek Tiengemeten per fiets

Ontdek Tiengemeten per fiets

Gezinsfietstocht over Tiengemeten

Fiets gezellig met je gezin over prachtige, deels onverharde paden over natuureiland Tiengemeten door Weemoed, Weelde en Wildernis. Natuurmonumenten zet jullie huurfietsen alvast voor je klaar bij het bezoekerscentrum dus je kunt meteen op pad.

Tijdens het fietsen vertelt de vrijwillige boswachter je alles over de natuur op het eiland. In het moeras van de Weelde dobberen grote groepen bijzondere vogels als meerkoeten en tafeleenden. Lepelaars scharrelen hun kostje bijeen in de kreken van de Wildernis.

Ook fietsen jullie langs de akkertjes in de Weemoed. De boswachter vertelt jullie van alles over de vele historische boerderijen die Natuurmonumenten gerestaureerd heeft. Vanaf de Vliedberg hebben jullie een schitterend uitzicht over Tiengemeten.

Tips van de boswachter tijdens deze fietstocht

  • Trek stevige schoenen aan
  • Neem een lunchpakketje mee
  • Neem je verrekijker mee
  • Neem je eigen fiets mee of huur er een in het bezoekerscentrum.
  • De fietstocht duurt ongeveer 4 uur
  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) vlakbij de pont
  • Neem de pont om 11.00 uur, het vertrek vanaf Tiengemeten is om 15.10 uur, maar je kunt ook langer blijven

Je kunt ponttickets kopen bij het Infopunt in de haven van Nieuwendijk. Zorg dan dat je een half uur voor vertrek van de pont aanwezig bent en neem indien van toepassing de ledenpas mee voor korting.

reserveer hier je plek voor deze fietstocht en eventueel een fiets

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)