Ontdek Tiengemeten per fiets

Gezinsfietstocht over Tiengemeten

Ontdek Tiengemeten op een andere manier: stap op de fiets en maak samen met een gids een prachtige fietstocht over het eiland. De tocht voert ook over onverharde paden… Jullie huurfiets staat voor je klaar bij het bezoekerscentrum!

Tijdens het fietsen vertelt de gids je alles over de natuur op het eiland. In het moeras van de Weelde, bijvoorbeeld, dobberen grote groepen zomertalingen, meerkoeten en tafeleenden. In het westen van het eiland, De Wildernis, scharrelen lepelaars hun kostje bijeen in de kreken.

Ook fiets je langs de akker in de Oude Polder en kom je van alles te weten over de historische boerderijen die Natuurmonumenten gerestaureerd heeft. Vanaf de Vliedberg heb je een schitterend uitzicht over Tiengemeten. De afwisseling van het landschap zal je verbazen!

Je kunt ponttickets kopen bij het Infopunt in de haven van Nieuwendijk. Zorg dan dat je een half uur voor vertrek van de pont aanwezig bent en neem indien van toepassing de ledenpas mee voor korting.

reserveer hier je plek voor deze fietstocht en eventueel een fiets

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)