OERRR Natuurdag: Vette vogel Dag

OERRR Natuurdag: Vette vogel Dag

OERRR natuurdag voor kinderen op Tiengemeten. Vandaag: Vette Vogel Dag!

Help de vogels de winter door met het maken van lekkere vogelsnacks tijdens deze OERRR Natuurdag op natuureiland Tiengemeten. Een leuke activiteit voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Vaar met de pont naar het eiland en ga lekker aan de slag in Speelnatuur Tiengemeten. Ruim drie uur later zijn jullie weer terug aan de vaste wal.

Vogels kunnen in deze periode van het jaar wel wat hulp gebruiken. Ze hebben dan extra brandstof nodig tegen de kou. Zaadjes zijn een echt lekkernij voor hen en bevatten bovendien veel eiwitten. Help jij mee met het maken van lekkere vogelsnacks? Je mag de zelfgemaakte vetbolletjes, pindasnoeren en voerhuisjes na afloop van de dag mee naar huis nemen voor de vogels in je tuin!

Gidsen van Natuurmonumenten gaan met je op stap op Tiengemeten om vogels te kijken. Misschien zie je wel een torenvalk die op muizenjacht is. Of grote groepen meerkoetjes op zoek naar eten en beschutting. Je zult die dag vast veel vogels zien op Tiengemeten!

Kijk hier voor meer informatie en het reserveren van een plekje 
TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 nieuwsbrieven per jaar)