Leuke activiteit bij Huis ten Bosch.

De Legendejagers slaan op 19 maart hun kamp op bij Huis ten Bosch Pannekoekenrestaurant in Chaam.

Van 14:00 tot 17:00 is het mogelijk om met hen de nieuwe legendetocht te lopen, er is een geo-cach en je kunt er in het kamp deelnemen aan verschillende kleine activiteiten. Deze tocht is gratis en leuk voor het hele gezin!

Alles draait er om de oude, lokale verhalen van de streek. De Baronie van Breda, waartoe ook dit gebied behoort, bevat een rijke historie en een zeker zo imposante reeks volksverhalen. Zoals men in Limburg de Bokkenrijders had, kende men in deze streek de meedogenloze boevenbende De Zwartmakers. Er zijn spookachtige verhalen zoals die van de Zwarte Dame en De Lange Wapper of de heks van Geersbroek.

De Legendejagers hebben zich tot taak gesteld deze oude verhalen weer uit het stof te halen en onder de aandacht te brengen. Dit doen zij op een lichtvoetige manier door de verhalen te combineren met een workshop (vuur maken, codetaal, boogschieten), hun fameuze legendetochten of spellen.

Op 19 maart presenteren zij de nieuwe Legendetocht die vanaf het restaurant door het achterliggende beekgebied leidt. Een korte wandeltocht in het teken van de Zwartmakersbende. De legendejagers lopen die dag zelf met u mee!

Voor schatzoekers is er een geo-cach en bij een kampvuur worden verschillende kleine activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

De Legendejagers laten zien hoe zij zich voorbereiden op hun avonturen en vertellen terloops hun eigen verhaal of de verhalen van de streek. Kortom. Het wordt een middag waarop je van 14:00 tot 17:00 jezelf niet hoeft te vervelen.

Beleef een stukje authentiek Brabant op 19 maart bij Pannenkoekenrestaurant Huis ten Bosch, Bredaseweg 72 in Chaam. Entree is gratis!