Alicante is een zonovergoten parel aan de Spaanse Costa Blanca en een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Je vindt er prachtige stranden, cultuur én avontuur. De perfecte balans tussen ontspanning en activiteiten, waardoor het hele gezin volop kan genieten. Lees verder voor onze beste tips om het meeste uit je vakantie in Alicante te halen.

Makkelijk bereikbaar: direct vanaf Brussel

Je kunt direct vanaf Brussel naar Alicante vliegen. Vanuit Brussel ben je in een mum van tijd op deze heerlijke vakantiebestemming in Spanje. Klaar om met de kids te genieten van zon, zee en strand!

Stranden voor het hele gezin

Alicante staat bekend om zijn prachtige stranden, perfect voor een vakantie met je kinderen. Playa del Postiguet is ideaal voor jouw gezin: het ligt dicht bij het stadscentrum, heeft rustig water, en biedt veel faciliteiten zoals speeltuinen en strandwachten. Door het fijne zand en de ondiepe zee is het een veilige plek voor de kleintjes om te spelen.

Voor een wat rustigere strandervaring kun je naar Playa de San Juan gaan. Dit uitgestrekte strand biedt veel ruimte om zandkastelen te bouwen, te voetballen of gewoon te ontspannen onder de Spaanse zon. Vergeet niet een picknick mee te nemen voor een gezellige lunch op het strand!

Culturele uitstapjes

Alicante heeft een rijke geschiedenis met prachtige bezienswaardigheden. Dat maakt de stad perfect voor een educatieve en leuke dag met de kinderen. Castillo de Santa Bárbara is een indrukwekkend kasteel boven op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. De klim omhoog is al een avontuur op zich, en eenmaal boven kunnen de kinderen zich voorstellen dat ze in een middeleeuws fort leven.

Ook een bezoek waard is het Museo Arqueológico de Alicante (MARQ). Dit interactieve museum brengt de geschiedenis tot leven met spannende tentoonstellingen en activiteiten speciaal voor kinderen. Van dinosaurussen tot oude beschavingen, hier is altijd iets interessants te ontdekken.

Avontuur in de natuur

Als je kinderen van natuur en dieren houden, breng dan een bezoek aan Terra Natura, een prachtige dierentuin net buiten de stad. Hier kunnen ze allerlei exotische dieren bewonderen in hun natuurlijke omgeving. De dierentuin organiseert ook regelmatig shows en educatieve activiteiten die perfect zijn voor kinderen.

Voor een dag vol avontuur kun je naar het Serra Gelada Natuurpark gaan, waar je kunt wandelen langs adembenemende kliffen en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Er zijn verschillende wandelpaden die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden, en je kunt onderweg picknicken in de natuur.

Smullen van lokale lekkernijen

Een vakantie in Alicante is niet compleet zonder lekker smullen. Probeer zeker de paella, die je in veel restaurants langs de kust kunt vinden. Veel eetgelegenheden bieden speciale kindermenu's aan, zodat zelfs de meest kieskeurige kleine eters iets lekkers kunnen vinden.

Voor een zoete traktatie kun je de beroemde churros proeven, die vaak worden geserveerd met een kopje warme chocoladesaus. Een heerlijk tussendoortje na een lange dag vol leuke vakantie-activiteiten!

Praktische tips voor een gezinsvakantie naar Alicante

  • Accommodatie: kies voor een gezinsvriendelijk hotel of appartement met faciliteiten zoals een zwembad en speeltuin. Dit maakt de vakantie niet alleen leuker voor de kinderen, maar ook relaxter voor de ouders.
  • Vervoer: overweeg het huren van een auto om gemakkelijk de omgeving te verkennen. Veel attracties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, maar een auto geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen.
  • Zonbescherming: vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen en hoedjes en zonnebrillen voor de kinderen. De Spaanse zon kan fel zijn, vooral in de zomermaanden.

Een vakantie in Alicante biedt voor elk wat wils. Een perfecte plek om samen met je kinderen nieuwe herinneringen te maken. Met deze tips in je achterzak ben je klaar voor een onvergetelijke gezinsvakantie aan de Spaanse kust!