Kinderen zijn gek op het spelletje voetbal. Sinds de vrouwen van Oranje ook meedoen om de grote prijzen in het spelletje, is de sport populairder dan ooit. Wellicht sta je als ouders elke zaterdagochtend langs de lijn om te zien hoe de pupillen een balletje trappen en lol hebben met elkaar. Als je kind geen genoeg krijgt van voetbal, kun je ze, meenemen op een voetbalreis. Maar hoe zorg je ervoor dat deze reis helemaal slaagt?

Beleef samen voorpret

Een geslaagde voetbalreis begint met voorpret. Kinderen groeien op met de kennis van nieuwe sterren en herinneren zich misschien nog net Ronaldo en Messi. Maar Bergkamp, Cruijff, Maradona, Pelé of andere sterren van weleer zal ze niet veel zeggen. 

Je kunt, afhankelijk van je geplande bestemming, samen voorpret beleven door bijvoorbeeld oude voetbalplaatjes te bekijken, op Youtube goals en acties van de sterren te zoeken of zelfs je flippo-verzameling met voetballers erbij te pakken. Door kinderen mee te nemen naar het verleden van voetbal beleef je voorpret op je reis en haal je er veel meer uit.

Kies een stad waar meer te beleven valt

Je kunt een voetbalreis boeken via Voetbalreis.nl. Hier boek je tickets in arrangementen met hotels, zodat je je helemaal kunt focussen op de wedstrijd zelf. Steden als Liverpool. Manchester, Londen, Parijs, Milaan, Rome en Madrid zijn populair. 

Natuurlijk is het ook leuk als je een stad kiest waar meer te beleven valt, dan alleen de wedstrijd zelf. Je zou op een doordeweekse dag ook het stadion kunnen bezoeken om de reis nog onvergetelijker te maken, of samen de training kunnen bekijken, maar in steden met andere toeristische trekpleisters kun je ook genieten van mooie gebouwen, lekker eten met uitzicht op een historisch plein of gewoon samen door de straten slenteren.

Pas op voor sommige stadions en fans

Voetbal is een kindvriendelijke sport, maar niet elke wedstrijd gaat er even kindvriendelijke aan toe. In veel stadions in de wereld gelden strenge regels. Met name in het Verenigd Koninkrijk zijn de voetbalwetten streng en hoef je je niet zoveel zorgen te maken over geweld van voetbalfans of andere ongeregeldheden.

Als je je toch zorgen maakt over geweld op de tribunes, is het goed om wat onderzoek te doen naar de fans in het verleden. Als een stadion of club vaak problemen heeft, zijn er meer dan genoeg nieuwtjes over te vinden op het web. 

Wil je toch kiezen voor zekerheid van een knusse avond voetbal kijken? Dan zijn de wedstrijden van Nederlandse jeugdelftallen op eindtoernooien vaak een stuk gemoedelijker dan de duels van de volwassen internationals. Ook bij het vrouwenvoetbal is de sfeer heel gezinsvriendelijk en daarmee ideaal voor een reis met kinderen.