Het perfecte cadeau: een slimme digitale fotolijst

Hoe blijf je met je ouders en opa en oma in contact en deel je al het leuks dat je als familie en gezin meemaakt? Mobiele telefoons en tablets zijn hier natuurlijk goed voor, maar lang niet iedere opa of oma is digitaal vaardig en ook staat het apparaat niet constant aan. Een digitale fotolijst is dan een beter idee. Wij probeerden Genus, de slimme digitale fotolijst. Met Genus kun je zowel foto's delen en beeldbellen als op afstand een oogje in het zeil houden! Dat klinkt als de perfecte combinatie toch?!

Over de Genus Care fotolijst

De Genus Care fotolijst is een slimme digitale fotolijst die te gebruiken is voor een zorgmedewerker maar ook voor familie en vrienden. Voor de fun maar ook als mantelzorger. Hij is namelijk voorzien van sensoren en gekoppeld aan een bijbehorende Genus App. Met deze App stuurt de familie foto’s en kan iedereen makkelijk beeldbellen. Als je vader, moeder, opa of oma graag contact wil óf er is iets aan de hand, kunnen ze op de alarmknop drukken. Maar ook als je zoon of dochter graag even met opa of oma wil babbelen of trots iets wil laten zien werkt dit super.

Review: Genus Care in onze familie

Ik heb 2 broers en een zus, en er zijn inmiddels 11 kleinkinderen, waarvan een kersvers geboren tweeling. Mijn vader is 70 jaar oud, hij woont alleen, is nog wel fit is en heeft hobby’s. Hij is ook nog best handig met zijn mobiele telefoon en computer. Maar toch. Je denkt er, helemaal in deze donkere (corona)maanden, best wel vaak aan dat hij alleen in de keuken of zijn kantoor zit. Laat staan als je vader of moeder ook een eenzaam sociaal leven leidt en hij of zij wat gezondheidsproblemen heeft. Deze slimme digitale fotolijst helpt hier echt bij en zorgt ervoor dat je ondanks de afstand toch dichtbij bent.

De bestelling, levering en Installatie

Je bestelt de Genus Care fotolijst via hun website op de website www.genuscare.nl. De digitale fotolijst wordt geleverd in een mooie luxe verpakking. Stevig en degelijk.

De lijst is mooi groot en heeft een luxe uitstraling. Er wordt een duidelijke gebruiksaanwijzing bijgeleverd en een stekker met kabel. Daarnaast krijg je ook kaartjes mee gestuurd waarmee je familie en vrienden per post uit kunt nodigen.

De kabel aan de stekker heeft voldoende lengte. Dat is wel zo prettig, dan kan je vader of moeder hem ook eenvoudig iets dichterbij halen. Ik had, door per ongeluk 2 knoppen tegelijk ingedrukt te hebben, even wat opstartproblemen. Maar geen nood, er is een servicedesk beschikbaar. Ik belde (buiten kantoor tijd) de servicedesk. Ik sprak een boodschap in en later die ochtend had ik contact met een vriendelijke dame. Ze zorgde dat ik diezelfde ochtend nog contact had met de technische man, zodat we het probleem samen konden verhelpen. Prettig geregeld! 

Hierna kwam ik direct na het aanzetten in het opstartscherm. Vanuit hier is de verdere installatie echt heel eenvoudig. Eerst selecteer je het gewenste wifi netwerk. Je installeert de lijst dus op de locatie bij je ouder/ opa en/of oma. Je installeert de app Genus Care op je eigen telefoon en voert de koppelcode in die op het scherm van de digitale fotolijst weergegeven wordt.

Daarna keur je de koppeling goed op het scherm van de Genus en kies je voor de juiste rechten. Je kunt ervoor kiezen om alleen foto’s te kunnen sturen en te kunnen beeldbellen, maar je kunt er ook voor kiezen dat je volledige rechten hebt. Dat wil zeggen dat je ook gekoppeld bent aan de alarmknop maar ook heel veel data in kunt zien. Daarover later meer.

Foto’s delen en contact houden

Mijn broers, zus en schoonzus installeerden de app ook, en mijn vader nodigde zelfs mensen uit om te koppelen! Hij heeft bijvoorbeeld vrienden met dezelfde hobby’s waarvan hij het leuk vindt om foto’s te ontvangen. Voor onze oudste zoon Kyan van 8 zette ik de app ook op zijn telefoon. Daar zit geen simkaart in maar die gebruiken ze normaal gesproken om spelletjes te spelen en filmpjes te kijken. Ik vind het dus wel echt een toegevoegde waarde dat hij en zijn broers, ondanks dat er geen telefoon abonnement aan te pas komt, ook af en toe een leuke foto naar opa kunnen sturen bijvoorbeeld. Bij hem heb ik de rechten ingesteld op het delen van foto’s en beeldbellen. Anders zou het betekenen dat hij ook een melding krijgt als opa contact wil en dat is niet altijd gewenst natuurlijk.

Foto’s selecteren

Als Kyan (of iemand anders 😉) maffe foto’s stuurt (ja, dat kan natuurlijk ook) krijgt opa een melding binnen dat er een foto binnenkomt. Als hij hem bekeken heeft kan hij ervoor kiezen de foto te bewaren op het beeldscherm of om hem te deleten.

Persoonlijke boodschap

Het leuke is dat je een boodschap bij de foto kunt voegen. Die tekst zie je dan onderin het scherm terug. Extra persoonlijk! Mocht je ouder per ongeluk een foto bewaard hebben die hij of zij toch iets minder leuk of mooi vindt; geen probleem, je wist ze heel eenvoudig. Mijn vader belde me op dag 2 na de installatie al dat hij de app ook op zijn eigen telefoon geïnstalleerd had: zo kon hij ook zijn eigen mooie foto’s van zijn mobiel naar het scherm delen. Hij is zo gek nog niet. 😉 

Controle middels data

Mijn moeder is inmiddels bijna 9 jaar overleden, maar ik weet na deze korte testperiode al zeker dat het gebruik van deze lijst me ook in die tijd heel veel rust gegeven zou hebben. Je kunt namelijk los van het delen van foto’s en het beeldbellen, als gekoppelde persoon met volledige rechten, heel erg veel data ophalen in de app. Denk hierbij aan de temperatuur in de ruimte, of er beweging geweest is, een dag/ nachtritme en zelfs de luchtkwaliteit in de ruimte. Wijkt er niks af, dan is alles ok en hoef je je niet zo ongerust te maken.

Zie je iets afwijkends, dan beeldbel je even. Een controle functie zonder iemand echt letterlijk continu op de huid te zitten. Dat had ons toen mijn moeder nog leefde wat betreft de controle van haar welzijn heel veel rust kunnen geven. Daarbij is het ook nu, in geval van lockdown, echt een uitkomst om op deze manier extra controle te hebben en het gevoel van eenzaamheid te bestrijden.

Onze conclusie

Wij vinden het echt een hele mooie digitale slimme fotolijst! Het is even een investering maar hij is voorzien van geweldige techniek en mogelijkheden. Ik denk dat je de hele familie er een dienst mee bewijst. Het ideale cadeau voor bijvoorbeeld de kerst voor je ouders, vader, moeder, of opa/oma. Of om deze voor een verjaardag cadeau te geven. 

Mijn vader gaf aan dat hij ook wel graag naar ons zou willen uitbellen met de lijst, die functie zit er echter niet op. Er is voor gekozen een knop te maken die dan een melding uitstuurt als degene die de lijst thuis heeft staan contact wil. Dit is allereerst om het eenvoudig te houden, ook als mensen weinig hebben met digitale schermen. En ten tweede is het natuurlijk vervelend als mensen bijvoorbeeld vergeetachtig worden en je continu gebeld wordt.

Nu ligt het initiatief bij de ontvanger van de melding op zijn of haar mobiele telefoon. Zit je in een meeting of ben je onderweg dan kun je alsnog reageren middels een automatisch tekstbericht. Want op het moment dat mijn vader op de contactknop klikt krijgen degenen met de volledige rechten een melding dat hij graag contact wil. Dan kun je een melding naar keuze terugsturen, zoals ‘ik kan nu even niet bellen’, of ‘ik bel je zo terug’. Je kunt er ook direct voor kiezen om te gaan beeldbellen. Zijn er meerdere mensen gekoppeld met volledige rechten? Dan krijgen meerdere familieleden het contactverzoek en is er altijd wel iemand die reageert, dat is prettig. Zo is hulp altijd dichtbij en beschikbaar, een veilig gevoel.

Prijsinformatie

Genus Care, de slimme fotolijst kost € 385,00 incl. btw

Abonnement vanaf € 11,95 per maand

Genus Care hanteert een abonnement om de volgende services te kunnen leveren.

  • Sturen van berichten in een gesloten, beveiligde omgeving: privacy is gegarandeerd en niemand krijgt (ongevraagd) reclames
  • Koppel onbeperkt telefoons en maak gebruik van de gratis bijbehorende app
  • Wereldwijd onbeperkt aantal minuten beeldbellen
  • Ongelimiteerd aantal foto’s versturen
  • Naast het actief verbinden van mensen is er een 24/7 systeem in de lucht: Genus monitort constant en bij veranderingen volgt een melding
  • Een team van mensen houdt dit systeem in de gaten en treed op bij calamiteiten: Wanneer er iets is, kunt u de helpdesk van Genus Care om hulp vragen
  • Telefonische support bij eventuele problemen
  • Nieuwe functies worden automatisch toegevoegd

De Genus Care app is gratis!

Korting via Go-Kids!

Met de Go-Kids kortingscode betaal je de eerste 2 maanden geen abonnementskosten.

Voer de code GO-KIDS-ACTIE in.

Koop hier Genus met KORTING

Bonustip

Woont je vader of moeder of opa en oma in een verzorgingstehuis? De Genus Care wordt ook aanbevolen voor professioneel gebruik in zorginstellingen!