Zoek je naar een leuke bestemming voor een vakantie in eigen land? Kijk eens naar de Waddeneilanden en in het bijzonder naar Ameland. Het eiland heeft jou en je kinderen ontzettend veel te bieden.

Zeehonden spotten bij Ameland

Boek bijvoorbeeld een plek op de robbenboot, die je naar de zandbank nabij Ameland brengt. Op het moment dat de zandbank droog komt te liggen, gebruiken zeehonden de zandbank als plek om te ontspannen. Ze rusten er uit en geniet van de zon. Voor jou en je kinderen dé kans om zeehonden in het wild te spotten!

Tip: wacht niet te lang met online een vakantiehuis op Ameland reserveren, aangezien deze accommodaties vaak al vroeg in het jaar vol zitten. Je wilt verzekerd zijn van een geschikte vakantiewoning voor jouw gezin.

Geniet van de zonsondergang vanaf het strand

Laat je kinderen hun vlieger meenemen naar het strand, waar je het eind van de middag neerstrijkt om te kunnen genieten van de zonsondergang. Terwijl je kinderen zich uitleven in de wind, heb jij een romantisch moment samen met je partner. Het strand is breed en overzichtelijk, wat maakt dat je de kinderen niet snel uit het oog verliest. In plaats van een vlieger kan ook de combinatie van een emmer en schepje leuk zijn; meer hebben kinderen niet nodig om aan de slag te kunnen gaan met hun zandkasteel.

Neem je kinderen mee tijdens een fietstocht

Op Ameland vind je, net als op de verschillende andere Waddeneilanden, een groot aantal fietsverhuurders. Bij veel van deze verhuurders kun je fietsen met een zitje voor je kinderen huren. Zijn je kinderen al wat ouder? Kies in dat geval voor een tandem. Het is hartstikke leuk om het eiland al fietsend te leren kennen.

Veilige en goed aangelegde fietspaden

Ameland beschikt over een groot aantal veilige en goed aangelegde fietspaden, die je van het ene naar het andere uiterste brengen. Onderweg valt een brede variëteit aan flora en fauna te zien. Vertel je kinderen er meer over en stop op verschillende plekken om naar een uitkijkpunt te wandelen of kort te pauzeren.

Kindermenu’s in de knusse dorpen op Ameland

Ameland kent verschillende knusse dorpen, zoals Hollum en Nes. Je kunt hier fijn dineren, ook met kinderen. Er zijn verschillende restaurants met een smaakvol kindermenu. Of kies ervoor om samen te gourmetten of bijvoorbeeld te kaasfonduen op het terras. Specifiek aan te raden voor gezinnen met kinderen is pannenkoekenhuis “Onder de Vuurtoren”.

Foto: Pixabay