Wil je jouw kind ook een mobiele telefoon geven, maar ben je bang dat deze binnen de kortste keren gebroken thuiskomt? In dit artikel vertellen we precies hoe je de smartphone van jouw kids het beste beschermt, zodat ze wel tegen een stootje kunnen. Maar we geven ook handige tips die jouw kind zorgvuldig leren omgaan met hun mobieltje.

Telefoon beschermen

Het allereerste dat je kunt doen om een smartphone te beschermen, is een passend telefoonhoesje kopen. Kies een hoesje dat perfect past op de mobiele telefoon, voor een optimale bescherming. Dit kan dus een hoesje zijn dat is gemaakt voor een bepaald merk, maar ook een universele hoes. Daarnaast kun je kiezen voor speciale opties, denk aan siliconen hoesjes van doorzichtig of gekleurd materiaal, een hoesje waarin je ook wat geld of een id-kaart kunt stoppen, of telefoonhoesjes aan een koord. Oftewel, wat het beste past bij je kind.

Het scherm extra beveiligen

Het eerste dat sneuvelt als een telefoon valt is het scherm. Gelukkig is hier een simpele en goedkope oplossing voor, namelijk het opplakken van een screenprotector. De minimale bescherming die je nodig hebt is “tempered glass”, die het scherm van je telefoon beschermt tegen de meest voorkomende beschadigingen. Voor een volledige bescherming is het beter om te kiezen voor een “full screenprotector”. Voor kids de beste optie, omdat dit het scherm van je telefoon overal beveiligt tegen krassen en deuken, dus ook aan de randen. Er bestaat zelfs een Apple Watch screenprotector, die even goedkoop is als schermbeveiligers voor mobiele telefoons, zonder dat je hier iets van merkt tijdens het gebruik. Bij een goede screenprotector merk je namelijk niet eens dat deze erop zit.

De waarde van hun telefoon laten inzien

Telefoonhoesjes en screenprotectors beschermen de telefoon van je kind natuurlijk voor een groot deel. Een andere manier om ervoor te zorgen dat een telefoon minder snel kapot gaat, is door jouw kind de waarde ervan in te laten zien. Laat je kind bijvoorbeeld meebetalen aan het kopen ervan of laat ze zelf betalen voor een hoesje, zoals de telefoonhoes Samsung of een scherm protector voor hun iPhone. Het gaat in dit geval niet zozeer om het bedrag dat de telefoon kost, maar om het bijbrengen dat spullen een waarde hebben. Zodat jouw kind weet wat de consequenties zijn als een telefoon kapot gaat en dat er niet meteen een nieuwe kan worden aangeschaft.

Sparen voor een nieuwe telefoon

Je kunt er ook voor kiezen om jouw kind iedere maand een x-bedrag te laten betalen en dit bijvoorbeeld in een spaarpot te stoppen. Als de telefoon kapot gaat, kan dit geld gebruikt worden voor een reparatie of een nieuwe telefoon. Maar als je kind voorzichtig met de telefoon omgaat, kan dit geld op den duur gebruikt worden voor iets anders. Om iets leuks te kopen of met het hele gezin naar een pretpark te gaan bijvoorbeeld. Zo beloon je jouw kind voor het netjes omgaan met hun telefoon en leren ze dat een nieuwe telefoon niet zomaar kan worden aangeschaft.