Ja hoor, ze zijn er weer. Nep tattoos. Zo leuk die spaaractie van de supermarkt met die plakplaatjes. Maar wat als je een bruiloft hebt of een ander leuk feestje. Of de fotograaf wil jouw kinderen op de foto zetten. Dan wil je echt niet dat je kind vol geplakt zit met al die tattoos en wil je ze het liefst zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe haal je een nep tattoo weg?

Nep tattoos verwijderen plak tattoo er af
Je wilt de neptattoes verwijderen. Maar vooral weten hoe je die nep tattoos er snel en pijnloos vanaf krijgt. Nou het gaat niet heel makkelijk, maar het lukt zeker wel.

Plaktattoos en stickers verwijderen bij kinderen

Nep tattoos verwijderen plak tattoo er af
We hebben van alles uitgeprobeerd. Onderstaande ideeën werkte in ieder geval niet om de plaktatto te verwijderen

  • Water en zeep 
  • Ruw washandje
  • Scrubhandschoen
  • Nagelborstel
  • Schuursponsje 

Het hielp allemaal echt niet en we kregen die krengen van nep tattoos er niet volledig vanaf. Deze kun je dus allemaal overslaan. De tattoos zagen er trouwens ook nog eens minder mooi uit en de armen werden er flink rood van. Dus geloof mij... de kinderen worden er niet echt bepaald blij van en ik ook niet. Want nu had ik niet alleen een kind met een tattoo. Maar ook nog eens een kind met een lelijke tattoo.

Help!!! 

Oplossing gevonden

Gelukkig heb ik hele lieve vriendinnen die met allerlei tips kwamen. We hebben ze 1 voor 1 uitgeprobeerd. Ze werken allemaal, de een wat beter dan de ander, maar het is ons gelukt! Weg met die mooie tattoos!

1. Verwijder de plaktattoo met babyolie.

Plaktattoos kun je heel goed met babyolie verwijderen. Een klein beetje olie er op, heel even laten intrekken en de tattoo kun je er afvegen. Nadeel is dat je best vaak even opnieuw moet insmeren en laten intrekken. Het duurt dus best lang, maar zeker bij de gevoelige kinderhuidjes en bij hele jonge kinderen is dit een fijn idee.

2. Verwijder de neptattoo met nagellakremover.

Nep tattoos verwijderen plak tattoo er af
Smeer wat nagellakremover op een watje en met 2 keer wrijven verdwijnt de tattoo heel snel. Ik vind nagellakremover op de huid alleen niet een heel fijn idee. Ik heb het wel uitgeprobeerd en het werkt heel goed. Maar daarna heb ik wel weer flink lopen wassen met zeep. Hadden ze alsnog rode armen.

3. Verwijder de plaktattoo met plakband.

Nep tattoos verwijderen plak tattoo er af
Deze tip was echt mijn favoriet. Heel makkelijk, snel en pijnloos. Plak een stukje plakband op de tattoo en trek het er direct weer vanaf. Je ziet direct de tattoo aan de plakband zitten. Een paar keer er langs en weg is je tattoo.

Makkelijk, snel en pijnloos neptattoo verwijderen

Ja mijn kinderen waren het over eens. De plakband was de beste tip die we hebben gekregen. Nou ja, mijn oudste dan, mijn jongste vond het achteraf toch wel een klein beetje pijn doen. dus...

4. De allerbeste tip om van die neptattoos af te komen.

Maar behalve plakband is de allerbeste tip: Verstop je stickers of neem ze gewoon niet aan bij de kassa. En ja, dan alsnog komen je kinderen aan tattoos, op school, van vriendjes, bij opa en oma. Spreek dan met ze af dat alleen jij ze op mag plakken. Kun je het in ieder geval nog opplakken op een plek die onder de kleding valt.

Veel succes met verwijderen! 

Echte tatoeages voor kinderen

In 2011 had het Jeugdjournaal trouwens nog een leuke 1 april grap over tatoeages. Gelukkig was het nep dacht ik, maar wat vind jij er van? Wat als jouw zoon of dochter over 10 jaar met een tatoeage thuis komt? Of heb je er misschien zelf ook één of meerdere... 

Liefs Judith