Eerst begin je met één tablet voor je kinderen. Maar binnen no-time is het al vechten wie wanneer op de tablet mag. En zeker met drie kinderen is hier geen beginnen meer aan. Tijd om te kijken hoe we ieder van een eigen tablet kunnen voorzien. Dat is een hele zoektocht, want wat geef je ze? Er zijn zoveel mogelijkheden. Soms zie je gewoon door het bomen het bos niet meer.

Kindertablet

Hoe kunnen we het netjes zeggen… Kinderen kunnen soms nogal slordig omgaan met hun spullen. Ze zien de waarde nog niet in van hetgeen ze hebben. En dat is natuurlijk bij een tablet helemaal het geval. Je wilt niet dat ze met je dure tablet aan de haal gaan, deze laten vallen of nog even lekker op gaan staan. Daarom zijn er speciale kindertablets. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen zodat ze zich op hun eigen speelse manier digitaal kunnen ontwikkelen. Bovendien zijn ze betaalbaar en kunnen ze tegen een stootje!

DEPLAY_Kidstablet

DEPLAY Kids Tablet

Wij testten de DEPLAY Kids Tablet. Een lekker compacte tablet voor een zeer betaalbare prijs. Echt iets voor kinderen. Hij draait volledig op Android en is dus heel goed en gemakkelijk te gebruiken met alle bekende apps. Als ouder kan je zelf bepalen welke apps je erop zet en hoeveel schermtijd ze krijgen (via de Kids Modus App). De populaire kinderapps (zoals YouTube Kids, NPO Zappelin, Disney+ en Netflix Kids staan al voor je klaar!
Er is ook een DEPLAY Kids Tablet PRO (iets groter en gaat iets langer mee). Die hebben we ook uitgebreid getest:

Review DEPLAY Kids Tablet PRO

DEPLAY_Kidstablet_01

Een perfect cadeau voor een verjaardag of tijdens de feestdagen!

Omdat de prijs zeer aantrekkelijk is, is het ook een leuk cadeau om te geven. Marley is net drie jaar geworden. Ze had altijd een oude iPad die het eigenlijk niet meer zo goed deed. Gebroken scherm, te oud voor updates en dus traag. Dat begon wel wat frustraties te geven. Met haar verjaardag kreeg zij dus een nieuwe DEPLAY Kids Tablet. Bij het uitpakken was het al een groot feest. Na een hard gejuich dat ze nu een nieuwe tablet had leek het een oneindig uitpak festijn. Een tablet, een mooie kids proof beschermhoes, een screenprotector (HD Blue Light Blocking), een touchscreen pen, keykoord, oortjes, stickers… Een groot feest. De tablet kon gelijk aan en na een paar instellingen ging ze gelijk aan de slag. De leukste kinderapps stonden er toch al op! Trots hangt ze hem om haar nek. Nu kan ze hem ook zelf mee de trap op en af nemen. Wel zo veilig nu ze haar handen weer vrij heeft. Uiteraard moet de beschermhoes nog even versierd worden met de meegeleverde stickers. Nu is hij echt van haar.

DEPLAY_KidsTablet_02

Tablet aan, spelen maar…

Het is even zoeken hoe hij precies werkt. Wij zijn namelijk allemaal Apple gewend. Maar dat went eigenlijk heel snel. We leggen Marley even uit hoe hij aan gaat en waar ze haar apps kan vinden. Geen probleem. Ze pakt het gelijk op. In de beschermhoes zit een standaard zodat ze hem netjes voor haar neer kan zetten. Hij is ook lekker snel. Geen gezeur met vastlopende apps of trage opstart problemen (32 GB intern geheugen). Na dag één was de batterij wel snel leeg, na ongeveer een halve dag kon Marley hem niet meer aan krijgen. Maar blijkbaar moet je de apps wel even goed afsluiten anders blijft het op de achtergrond toch stroom vragen. Hierna ging het beter en kunnen we hem ’s avonds gewoon opladen waardoor ze er de rest van de dag mee aan de slag kan (2,5 uur lang achter elkaar film kijken!). Het scherm is niet heel groot (7 inch). Maar eigenlijk is dit voor haar wel prima. Het is hierdoor niet zo zwaar en met die kleine handjes kan ze hem goed vasthouden.

DEPLAY_Kidstablet

Paniek, waar is de pen…

Uitgebreid gaat Marley met de tablet aan de slag. Ze probeert (zoals bijna alle kinderen denk ik wel doen) om alles van de tablet af te trekken. Gelukkig is de beschermhoes (overigens in meerdere kleuren verkrijgbaar) goed omsluitend en krijgt ze hem en niet zomaar af. Opeens vind ik wel de standaard die achterop de hoes zit. Deze heeft ze er dus wel weten uit te pulken. Maar goed, hij kan er ook wel makkelijk weer in. Hier moet ik dus wel even op letten. Deze is van plastic en kan dus wel breken. Ook de pen heeft ze er kundig alweer af getrokken. Dit was dus nog niet voor haar geschikt. Erger nog… waar is de pen eigenlijk… OOOOOO nee. Op een niet oplettend moment zit Marley met de pen op de muur te tekenen. Een waar kunstwerk want het rubbertje laat mooie zwarte strepen achter. Ik kijk Marley aan en zij mij. Ze geeft nog een soort lach geluidje (zo van haha, grijns, ik weet dat het niet mag maar als ik mijn beste lach op zet is het misschien ok). De lach verandert snel in grote tranen als ze door heeft dat mama niet zo blij is. Gelukkig was het de nog niet geschilderde muur, de muur ernaast had papa net de dag ervoor klaargemaakt… OEPS.

DEPLAY_Kidstablet

Schermtijd

En hoeveel schermtijd krijgen ze dan? Dat is natuurlijk altijd lastig en voor elke ouder apart in te vullen. We merken wel dat Marley (3 jaar) af en toe even kijkt of een spelletje doet. Hier leert ze ook veel van. Dyon (5 jaar) is al lastiger, die wordt echt opgezogen door een spel of filmpje en wil er dan niet meer achter vandaan. Hij heeft wat meer vaste tijden nodig. Layla (7 jaar) kan ook helemaal opgaan in haar tablet, maar weet ook als het genoeg is. En legt hem dan ook netjes weg. Ieder kind is hier dus anders in en gaat er anders mee om. Gelukkig is dit via de Kids Modus App (+ Parent Control) goed te regelen!

Alles over de DEPLAY Kids Tablet

Kortom; wij zijn zeker tevreden met de DEPLAY Kids Tablet. Mocht er straks weer een nieuwe moeten komen voor de kinderen dan nemen wij in ieder geval niet meer zo’n dure. Zo'n speciale kindertablet is voor de (kleine) kinderen meer dan prima!

Blogs voor ouders in heel NL!