Wij hebben al jaren voor de kinderen een eigen tablet. Eigenlijk begon het met onze eerste dochter. Toen ze 1 jaar was kochten wij zelf een iPad. In praktijk bleken we er meer gebruik van te maken voor haar dan voor onszelf haha. Met alle kinderapps (toen nog veel minder dan nu) was ze soms heerlijk bezig.

Alle kinderen worden digitaler

Toen onze zoon geboren was en wat ouder werd keken ze nog samen naar de iPad. Echter dat hield snel op toen hij zijn eigen wil kreeg en andere dingen wilden bekijken. We besloten te investeren in een extra iPad. En toen kwam nummer 3… Zelfs met 2 tablets werd het ruziën over wie wanneer en wat mocht kijken. Naast vermaak zitten er ook leerzame dingen op en doen ze er opdrachten voor school op. Toch weer lastig.

Zoektocht naar een Kinder tablet

Voor kind 3 dus ook maar weer een eigen tablet. Maar nemen we dan weer een dure iPad of andere Android variant? Het is zo zonde want ze kennen zelf de waarde er niet van en dat ding slingert en stuitert regelmatig alle kanten op. De jongste denkt zelfs dat je er ook op kunt staan… Wellicht is het beter op zoek te gaan naar een speciale Kinder tablet die een iets mindere investering vraagt.

DEPLAY_tablet_02

DEPLAY Kinder tablet

Bij DEPLAY hebben ze speciale tablets voor kinderen. Ze hebben zelfs keuze uit 2 varianten. De gewone DEPLAY Kids tablet en de DEPLAY Kids tablet PRO. Beide versies lijken op elkaar en kunnen in principe hetzelfde. Echter is de PRO versie uitgebreider, groter en sneller.
Omdat de PRO een 10 inch versie is, is deze het beste vergelijkbaar met de reguliere tablets van iPad en Samsung. De besturing draait ook volledig op Android en dus met je Google account kan je hier perfect mee inloggen en apps downloaden in de Play store. De batterij gaat maar liefst 5,5 uur (film kijken) mee. Dat moet toch wel zeker een paar dagen lukken zonder op te laden, tenminste mijn kinderen zitten geen uren op een dag achter de tablet. En ook onderweg (bijvoorbeeld op vakantie) kunnen ze hier prima mee op de achterbank doorkomen. Er zit zelfs genoeg ruimte (3GB + 32GB geheugen) op waardoor we flink wat films/series kunnen downloaden om offline te kijken!

Alles over de Kids Tablet PRO

DEPLAY_tablet_03

Kindvriendelijke tablet

De DEPLAY is echt een kindvriendelijke tablet. Met alle instellingen en oudertoezicht die je kan instellen heb je zelf nog ergens controle. Bekende kinderapps staan er al van tevoren op, maar je kan het ook nog aanvullen met de dingen die je wilt. Wat wij zelf een minpuntje vinden is het geluid. Het geluid zelf is prima, maar de zachtste stand is echt nog best hard. Ik hoef de tablet echt niet altijd te horen. En soms mogen ze hem wel zacht aan zonder koptelefoon. Maar bij deze tablet is een koptelefoon echt een must! De Bluetooth koptelefoon werkt hier overigens ook prima op. Qua snelheid had hij van mij nog wel iets sneller gekund. Echter als ik hem vergelijk met een Samsung tablet komt dit wel overeen. Wij zijn echter de snelheid van een iPad gewend en dat is wel iets anders. Maar voor de kinderen, zeker die jongere kinderen, is dit meer dan genoeg.

DEPLAY_tablet_01

Tablet op de achterbank op weg naar vakantie

Alle kids zitten in hun stoel op de achterbank. We gaan een weekje weg en moeten ongeveer 2 uurtjes in de auto zitten. En als we op vakantie gaan mogen de kids hun tablet aan op de achterbank en zelf kiezen wat ze gaan doen. Alles offline natuurlijk want we hebben geen bereik erop. Een spelletje of filmpje kijken. Nu heeft iedereen zijn eigen tablet, geen ruzie meer en keuzestress. Het is heerlijk rustig, iedereen zit klaar met zijn eigen koptelefoon op. Op de nieuwe DEPLAY hebben we lekker veel filmpjes gedownload, er was immers voldoende ruimte! Ik heb nog nooit zoveel rust op weg naar vakantie gehad hahaha. Ideaal dus ook voor onderweg. Op vakantie zelf wordt er bijna niet naar de tablets omgekeken, ze zijn te druk met andere leuke dingen. Maar voor de terugweg is hij toch zeker weer erg fijn!

De DEPLAY Kids tablet is echt perfect voor (jongere) kinderen en geeft je heel veel voor een goede betaalbare investering. Voor ons is het echt een mooie prijs-kwaliteit verhouding en een investering die het zeker waard is om te doen.

Footer_Charlotte_GoKids