Wanneer je een kind hebt, dan wil je natuurlijk ook dat hij of zij het beste onderwijs krijgt dat mogelijk is. Zo kan het zijn dat je graag wilt dat je kind privéles krijgt van de beste leraren. Er zijn namelijk veel voordelen als je kiest voor een privéschool voor je kind. Op die manier krijgt hij of zij het beste onderwijs en kun je zonder problemen je kind een stapje verder helpen de wereld in. Het is wel goed om alle voordelen eens op een rijtje te hebben. Hieronder lees je dus precies de voordelen van een privéschool voor je kind.

1. Meer aandacht voor het kind

Allereerst is een school voor kinderen met een grotere hulpvraag natuurlijk wat lastiger te vinden. Op een reguliere basisschool wordt er namelijk door een leerkracht meer kinderen begeleid waardoor de aandacht ook verdeeld moet worden. Op een school waar kinderen les krijgen in de privésfeer, krijgen kinderen ook vaak meer aandacht. Als een kind hoogbegaafd is, last van autisme heeft of een andere aandoening heeft, kan dit vaker sneller worden opgepakt en is er ook meer aandacht en ruimte voor. Zo kan je kind gerust genieten van een particuliere basisschool met alle voordelen van dien.

2. Veel vrijheid

Daarnaast is er op een particuliere basisschool veel vrijheid om te doen. Zo kan een kind onderwijs krijgen die past bij hem of haar. Mocht het kind geen concentratie meer hebben, dan is er veel vrijheid om er eventjes bij weg te stappen om de opdrachten later weer af te maken. Verder is er veel leervrijheid. Er zit geen druk op en kinderen kunnen er zelf achter komen waar ze goed in zijn en wat ze bijvoorbeeld nog wat lastiger vinden.

3. Leerweg op het kind gericht

Op een particuliere basisschool, zoals het Florencius, is er voor ieder kind ook een andere leerweg die ze bewandelen. Zo kan het zijn dat je kind wat meer aandacht nodig heeft voor bepaalde vakken, bepaalde communicatiestukken of een ander probleem waar ze tegenaan lopen. Op die manier wordt het op een basisschool voor particulieren heel snel opgepakt en kan het kind zich ontwikkelen op de punten waar hij of zij nog tegenaan loopt. Verder is er voor iedereen wat wils. Zo krijgt het kind niet alleen meer aandacht, maar ook onderwijs dat gericht is op de doelen die het kind zelf of de ouders willen bereiken. Het is dus echt onderwijs op maat dat voor elk kind weer anders is.

4. Communicatie met ouders

Op een particuliere basisschool is de communicatie met de ouders ook een stuk anders. Zo staat de school in veel directer contact met de ouders dan dat je op een andere basisschool kan zien. Je wordt continu op de hoogte gebracht hoe het met je kind gaat en waar hij of zij tegenaan loopt. Op die manier kun je ook thuis aan de slag gaan met ingewikkelde punten voor je kind. Daarnaast worden natuurlijk ook de voortgangen en tegenslagen uitgebreid besproken. Op die manier weet je ook als ouder wat er allemaal op school gebeurt en hoe je kind het doet op school.

5. Structuur

Als laatste is er op een particuliere basisschool veel structuur voor je kind. Het is duidelijk wat er per dag gaat gebeuren en hoe de dag invulling krijgt. Op die manier is het voor je kind ook heel prettig om naar school te gaan. Hij of zij weet precies waar degene aan toe is en dat zorgt ook voor een stuk meer rust. Zo komen ze niet voor verrassingen te staan en is elke dag voor hen duidelijk. Op die manier kunnen ze zonder problemen naar een school die naadloos aansluit bij hun wensen en doelen.