Kinderen hebben het maar druk tegenwoordig. Ze moeten van alles: naar school, als het tegenzit krijgen ze huiswerk, helpen in huis, naar lessen en clubjes... soms zijn ze er helemaal aan te om even lekker te chillen. In de vakantie doen veel kinderen dan ook graag even niets. Komen wij als ouder steeds met uitstapjes en vakantiekampen aanzetten, terwijl jouw zoon of dochter misschien niets anders wil dan lekker achterover leunen.

Ontspanning is belangrijk

Dat achterover leunen kan natuurlijk op de bank of in een luie stoel, misschien hebben ze een zitzak in hun kamer... of als het lekker weer is eindeloos hangen op de loungebank in de tuin. Chillen hoeft trouwens niet te betekenen dat ze helemaal niets doen. Ongedwongen voetballen, zwemmen of kletsen met vrienden en vriendinnen kan ook heel ontspannend zijn. Als het maar iets is dat niet móet!

Chillen in de hangmat

Mijn jongste zoon (nogal druk in z'n hoofd) claimde bij ons op de camping altijd de hangmat. Als één van ons er gebruik van wilde maken moesten we daar echt een discussie over voeren. Die hangmat kon je heel makkelijk ophangen aan haken die aan het dakframe van onze veranda bevestigd waren. Dat was zijn ultieme chillplek. Het liefst rolde hij zich dan ook nog even lekker op in de stof, zodat we hem niet konden zien. Met een boekje en later met z'n smartphone, soms lekker in slaap gevallen - heerlijk. Mijn kids hebben nooit echt een tablet gebruikt maar ook daarmee is het natuurlijk genieten in een hangmat.

Samen hangen met je kind

Wist je dat er ook heerlijke tweepersoons hangmatten zijn? Daar kun je dus lekker met je kind in liggen, perfecte manier om samen tijd door te brengen. Afhankelijk van je kind kan hij of zij misschien niet zo goed stilliggen, dat kun je goed trainen in een hangmat. Het is een ideale plek om voor te lezen aan je kind. Neem een stapel kussens mee de hangmat in, dan liggen jullie extra comfortabel. Lekker knus zo samen toch?

Heerlijke chillplek voor binnen

Een hangmat hoeft trouwens niet per se buiten te hangen. Zoals die van ons op de veranda aan het dakframe bevestigd was kun je dat ook in je huis aan het plafond doen. Natuurlijk wel met serieuze bevestiging van haken, want je wilt niet dat jullie naar beneden kletteren als je lekker ligt te chillen. Zéker als de hangmat door kinderen gebruikt wordt kan er wel wat bewogen worden: kinderen die nog geen rust in hun lijf hebben klimmen erin en weer eruit... en dat nog honderd keer. Dan is het dus weer goed voor de beweging!

Hangmat met standaard is minder spannend

Vind jij het spannend om een hangmat op te hangen aan een plafond of aan bomen? Dan is een hangmat met standaard de ideale oplossing. Ik heb er zelf één en heb daar de afgelopen zomer enorm in liggen genieten. Die aan het plafond, daar durfde ik toch ook niet zo goed in te stappen en vastknopen aan bomen... ik mag dan al heel veel jaren leiding zijn bij Scouting, mijn knoopskillz laten héél veel te wensen over. Veel verder dan de platte knoop kom ik nog steeds niet. Ik ben dan ook bijzonder blij met m'n standaard, die ik overal kan neerzetten en dus ook met de zon mee kan bewegen 😎.

En jij? Heb jij al een hangmat om in te relaxen? Of wordt die doorlopend gekaapt door de kinderen?

Liefs
Anneke
Go-Kids