Wie mij al langer kent weet dat ik een groot fan ben van Scouting. Laatst deelde ik al een bericht op Facebook dat ik graag weer als leiding aan de slag wilde bij Scouting Purmerend, in een nieuw op te zetten Bevergroep. Dat lijkt te gaan lukken... we hebben een leidingteam, nu nog een groepje kinderen en we kunnen starten!

Fan van Scouting - waarom dan?

Tja, waarom? Ik zat zelf als kind bij de 'padvinderij', was Kabouter met een bruine ribbroek (en voor officiële gelegenheden een bruine rib-rok) en een wollen mutsje. Dat is láng geleden, tijden zijn veranderd. Tegenwoordig is het Scouting, we dragen allemaal een spijkerbroek (of een blauwe outdoor-broek). De immens populaire Freek Vonk is zelfs chief-Scout, ontdekte ik vandaag. Ik ben ook fan van Freek dus dat komt goed uit 😀.

Hebben jullie leiding nodig?

Toen ik 11 werd ging ik van Scouting af, ik ging voetballen. Maar toen ik afgestudeerd was wilde ik iets doen naast werken, eten en slapen. Inmiddels wist ik door mijn bijbaan als hostess bij McDonald's dat ik spelen met kinderen leuk vond, dus belde ik naar het regiobureau van Scouting Haarlem (daar woonde ik toen) met de vraag of er misschien een Scoutinggroep was die leiding nodig had.

Wist ik veel dat elke Scoutinggroep, zoals elke vrijwilligersorganisatie, eigenlijk altijd wel leiding nodig heeft... dat was het begin van mijn tijd in verschillende Scoutinggroepen. Eerst in Haarlem, later in Purmerend. Daar heb ik leiding gegeven bij zowel de 5-7 jarigen (Bevers) als de 7-11 jarigen (Welpen) - en de laatste jaren voor mijn verhuizing zat ik in het bestuur van Scouting Purmerend. Tot ik 5 jaar geleden naar Monnickendam ging verhuizen, toen vond ik het wel even mooi geweest. Mijn aandacht ging naar Go-Kids!

Logo Scouting Purmerend

Iedereen is er welkom

Alles bij elkaar heb ik dus al heel wat jaren ervaring bij Scouting. Het principe dat iedereen er welkom is vind ik geweldig. Het maakt gewoon niet uit hoe je eruit ziet, wat je goed kan en minder goed kan. De variatie in het spel vind ik ook heerlijk: elke week doen ze iets anders. Elk kind is wel ergens goed in toch? 

Terug naar Scouting Purmerend: nieuwe Bevergroep

Verder vind ik het best lastig uit te leggen maar ik ben dus dol op Scouting. Dus toen ik merkte dat ik het enorm miste om met kinderen te spelen - mijn boys zijn immers al 15 en 17, daar valt niet veel meer mee te spelen... dacht ik: waarom ga ik niet weer leidinggeven? Toen bleek dat Scouting Purmerend al een tijdje geen Bevergroep meer had wegens een gebrek aan leiding. 1 en 1 = 2: zal ik kijken of ik een leidingteam kan verzamelen om weer Bevers op te starten?

Zo gezegd, zo gedaan - misschien heb je het op Facebook zien staan?

Oproep beverleiding op Facebook

Niet veel later - vanmorgen om precies te zijn - zat ik met Monique en Suzanne te kletsen en besloten we dat we er alledrie heel veel zin in hebben. Dus nu nog een groepje kinderen en we kunnen van start! 

Bevers ook leuk voor jouw kind? Snel aanmelden!

Het wekelijks bij elkaar komen om te spelen noemen we 'opkomsten'. Die opkomsten zullen zijn op donderdag van 16.00 tot 17.30 uur - in het clubhuis aan de Doplaan in Purmerend. De Bevers zijn dus jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar, die het heerlijk vinden om te spelen, fantasie hebben en graag buiten zijn.

Bevers - Scouting Nederland

We hebben nog geen startdatum, dat ligt aan de aanmeldingen. Dusss lijkt het je wat voor jouw zoon of dochter? Laat het me weten op bevers-lamoraal@hotmail.com en je hoort snel van ons!

Foto bovenaan: Scouting Nederland