Het is weekend of vakantie en je hebt zin om gezellig met de kinderen op pad te gaan. Kies voor een lekkere buitenactiviteit door een scooter te huren en een mooie tocht af te leggen. In deze blog lees je alles wat je moet weten voor het huren van een scooter met kinderen. Van veiligheidsvoorschriften tot aan de leukste activiteiten met de scooter!

Check de veiligheidsvoorschriften

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de veiligheidsvoorschriften voor het huren van een scooter. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de veiligheid van jouw kinderen en jezelf voorop staan tijdens de tocht met de motorscooter. Kijk bijvoorbeeld op de site van de rijksoverheid als het gaat om de veiligheidsvoorschriften. Zo is het onder de leeftijd van acht jaar verplicht voor je kind om genoeg steun te hebben in de rug, handen en voeten. Daarom is het een goed idee om te gaan voor een scooter waar een kinderzitje op kan worden geplaatst. Verder is het verplicht om op een scooter of snorfiets een helm te dragen, zowel voor jezelf als voor je kind. Normaliter zijn de kinderzitjes en de helms te verkrijgen bij elke scooterverhuur.

Kies voor het type scooter dat  bij jou past

Een dagje scooteren is uitermate geschikt om met kinderen te doen, omdat je je goed kan aanpassen naar de wensen. Zo kun je natuurlijk zelf bepalen hoe hard je rijdt, maar is het wel slim om na te denken over het type scooter. Ga bijvoorbeeld voor La Souris Scooters.Kies uit een snorscooter, die maximaal 25 kilometer per uur kan of voor een motorscooter die maximaal 45 kilometer per uur gaat. Het ligt er niet aan of je graag een lange route wil afleggen over iets grotere wegen, of juist de fietspaden wil begaan. Met een snorscooter mag je namelijk ook over sommige fietspaden heen, wat zorgt voor mooie routes door bossen heen. Als je juist wat verder wil rijden met de scooter, om bijvoorbeeld bij een specifieke bestemming uit te komen, is een motorscooter meer aan te raden.

Maak een tour door een mooi landschap

Er zijn verschillende tours die je kan doen als je gaat voor een scooteruitje met de kinderen. Zo kun je kiezen om jouw eigen omgeving te verkennen op de scooter, of om juist naar een andere provincie te gaan om iets nieuw te ontdekken. Bijna overal zijn wel mooie routes te vinden en laat je vooral adviseren door de scooterverhuur. Kies uit een route die past bij jullie wensen. Ga voor een route door de bossen als het gaat om het genieten van de natuur. Als je graag door dorpjes wil komen kun je een leuke route maken met verschillende stops voor een hapje en drankje. Ook zijn er specifieke routes met kinderactiviteiten, zoals een speeltuin of een leuk klimbos. Veel plezier!