Zoals jullie weten zijn Koos en Go-Kids vanaf moment één al een goede (en groene ;)) match. Koos is naar Nederland gekomen om kinderen (en hun ouders) te leren hoe ze lief moeten zijn voor de aarde. Omdat jonge kids nog niet kunnen lezen communiceert Koos via de ouders, maar het kind staat altijd centraal! Wist je dat Koos via zijn social media kanaal leuke groene tips geeft om thuis te doen? Het is Koos zijn missie om bewustwording te creëren over de natuur, dieren en het klimaat. Kinderen ervaren dat ze met iets heel kleins al iets heel groots kunnen bereiken. Voor zichzelf, maar ook voor alles om zich heen. Het doel van Koos is om samen met jou en je kids een positieve impact te hebben op de natuur. Dus lees lekker samen met je kind verder, en bekijk de nieuwe online avonturen van Koos:

“Hi, ik ben Koos. Ik ben gek op de natuur, lekkere blaadjes eten uit de boom en spelen samen met mijn andere dierenvriendjes. Wist je dat alle verschillende soorten ‘leven’ in de natuur even belangrijk zijn? Dat een olifant net zo belangrijk is als een mug? En dat een mug net zo belangrijk is als gras? Al deze verschillende soorten houden de natuur in evenwicht. Dat zorg ervoor dat wij op onze aarde kunnen leven. En weet je hoe dat heet? Een heel moeilijk woord, namelijk; “biodiversiteit”.

“Bio” betekent leven en “diversiteit” betekent verschillend. Dus eigenlijk ‘verschillende soorten leven’. De wereld is pas echt mooi met verschillende soorten mensen, dieren en planten. Op dit moment zijn er bijna twee miljoen soorten bekend, waarvan zo’n 40.000 soorten in Nederland. Waarschijnlijk zijn er in werkelijkheid vele miljoenen soorten op aarde. Een groot deel van de biodiversiteit is dus nog onbekend. Ook in Nederland worden nog voortdurend nieuwe soorten ontdekt. In de nieuwe aflevering van Koos & Moos leer je hier van alles over. Die kun je nu kijken op het YouTube kanaal van Koos de Koala”.

Speur mee met Koos!

“En ik heb nog ander leuk nieuws; ik mag de hoofdrol spelen in een nieuwe speurtocht in samenwerking met Soekky Stories. Op 2 t/m 8 augustus gaan we het wereldrecord proberen te verbreken met de allergrootste groene speurtocht. Overal in Nederland gaan kinderen de natuur in en beleven samen met mij (Koos de Koala) een gaaf avontuur door middel van GPS.

Meedoen is gratis. Het avontuur kan gespeeld worden op vakantieparken en in natuurgebieden. En met de vrijwillige donaties gaan we zoveel mogelijk bomen planten!

Hoe kun je meedoen:

Er zijn verschillende stadsparken waar je de speurtocht kan doen. Maar je kan ook jouw stadspark of natuurgebied opgeven voor de grootste groene speurtocht in week 31!
Soekky Stories zet de tocht op deze locatie uit en in week 31 kan er mee gedaan worden aan deze wereldrecordpoging. Om het een wereldrecord te laten worden hebben we heel veel spelers nodig, daarom zou het te gek zijn om jouw locatie te promoten in je eigen netwerk."

Geef je op