Volop spelen, ontspannen & genieten bij El Chiringuito op het Geestmerambacht

Yes! De zon schijnt, er is een heerlijk briesje én het is vrijdagmiddag. De ideale ingrediënten voor een middagje relaxen op het Geestmerambacht! We pakken de fiets en 12 minuten later weten de kids (Bryan, Emily én nichtje Ilse) niet hoe snel ze van de fiets af moeten komen om naar de glijbaan te rennen. Ik roep ze nog na dat ze best hun jas uit kunnen doen maar ze horen me al niet meer. Nou ja, ze krijgen het vanzelf warm ;-) 

We zoeken een plekje in het gras, volop keuze want er is oneindig veel ruimte. We pakken het picknickkleed erbij en gaan in ontspanningsmodus. Weekend! Mmm… ik heb wel zin in een cappuccino eigenlijk. Manlief gaat voor een 0.0 biertje. En hoe fijn is het dan dat je met 10 stappen lopen naar het afhaalloket kunt gaan van strandpaviljoen El Chiringuito! Want ook in Corona tijd zijn ze open gebleven, je kunt er allerlei lekkers afhalen. Van koffie & thee, tot een wijntje en een biertje, wat snacks en natuurlijk ook ijsjes. En dat ook nog eens voor hele normale prijzen. Wist je dat ‘El Chiringuito’ het spaanse woord is voor strandpaviljoen? Zo ziet het er dan ook echt uit, een sfeervolle beachsfeer, je waant je op een zonnig Spaans strand. 

El Chiringuito

Picknicken

We hebben dit plekje recent ontdekt, hier op Geestmerambacht Noord. En we kunnen het iedereen aanraden, hier vind je de perfect combinatie van speelplezier voor de kids (met een grote speeltuin, heeeel veel gras, een strandje én een heuse kabelbaan over het water) én ontspanning voor de ouders. Je hebt goed overzicht dus je kunt de kids goed in de gaten houden. Zelfs onze dochter Emily van 2,5 kan hier fijn en veilig spelen. Na zo’n 20 minuten komen de kids enthousiast aangerend. Ze hebben een heel goed idee, vinden ze vooral zelf…”zullen we een ijsje eten?!” Haha, ik dacht al, waar blijven ze. Even later zitten ze even lekker rustig te genieten van hun ijsjes. Zodra de ijsjes op zijn is het volgens Bryan en Ilse tijd voor een potje voetbal met papa. Emily speelt zoet met haar emmertje en schepje in het zand. Ik krijg allerlei ‘lekkere’ zandtaartjes aangeboden. Smullen hoor ;-)

IJsje eten El Chiringuito

Turend naar de mooie omgeving valt mijn oog op het krijtbord van El Chiringuito. Mmm...ik zie dat je ook beach barbecue pakketten kunt bestellen of een proeverij aan het water. Dat is nog eens een leuk idee! Je krijgt dan dus een barbecue inclusief allerlei lekkers / een pakketje met allerlei heerlijke hapjes en je zoekt zelf een fijn plekje op het gras. Dat gaat wel heel erg op vakantie lijken zo! Zodra we weer ‘verantwoord’ met wat vrienden kunnen afspreken gaan we zo’n pakket bestellen en er een gezellige middag/avond van maken! Via de website van elchiringuito.nl kun je hiervoor reserveren. Een belletje kan natuurlijk ook. Tip: Houd ook de Facebook & Instagram pagina in de gaten voor leuke nieuwtjes! 

Vanaf 1 juni mogen zoals bekend de terrassen weer open. Dus ook het terras van El Chiringuito! Ze hebben heel hard gewerkt om het terras corona proof te maken en het resultaat mag er zijn! Met ook wat schaduwrijke plekken voor de warmere uurtjes zit je hier heerlijk ontspannen. Ook is er een speciaal stuk terras waar je als ouders lekker kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl de kids lekker naast je in het zand kunnen spelen. Ideaal! 

Het is inmiddels alweer bijna half 6, de tijd is weer voorbij gevlogen. Tijd om naar huis te gaan. Maar de volgende keer blijven we daar lekker eten, hebben we al besloten! 

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!