Helemaal los tijdens de Mini-Jump bij Street Jump Alkmaar

Wist je dat.....trampolinepark Street Jump Alkmaar ook speciale tijden heeft waarop alléén kinderen tot 7 jaar mogen komen springen?! Nou, dat leek mij wel ideaal met 3 ukkies; nichtje Ilse van 6, Bryan van 5 en Emily van bijna 3 jaar. Want veiligheid staat natuurlijk wel voorop en het scheelt een boel als er geen oudere kinderen en pubers tussendoor vliegen. Ik nam de proef op de som....

Jumpen tijdens het Mini-Jump uurtje bij Street Jump Alkmaar

Vanuit Zuid-Scharwoude rijden we richting Street Jump Alkmaar en vanuit de auto zien we dit splinternieuwe trampolinepark al liggen vanaf de N242. 'Kijk, jongens, daar gaan we heen roep ik!' Nou, de eerste reactie is goed: 'Wow, dat is vét groot hè, mam!' 
Parkeren kan onder het gebouw en is gewoon gratis, dat scheelt weer! En het regent, dus ook wel fijn dat we uit kunnen stappen zonder gehaast en een nat pak. Als de kinderen de stoere afbeelding van Street Jump zien staan lijken ze zelf ook heuse jumpwarriors te worden. Dat is een foto waard!

Mooie paarse jumpsokken

We gaan de via de stoere metalen trap naar boven en als we de jumphal in lopen zie ik de ogen van de kinderen steeds verder opengaan. Ze gooien nog net niet hun jas en schoenen achter zich neer, maar het liefst zouden ze in één keer doorrennen naar de trampolines. Ik weet ze in bedwang te houden, want eerst even melden bij de balie lijkt me wel zo netjes. En natuurlijk moeten er nog even jumpsokken aangetrokken worden! Het wordt 3 keer maatje XS, welke een paarse kleur heeft. Daar zijn de meiden natuurlijk héél blij mee en Bryan maakt de kleur geen bal uit! Paars of niet, hoe sneller ze op die trampolines staan hoe beter! We kiezen een tafeltje uit en de kinderen staan binnen no-time klaar met hun paarse sokken aan. De jumpmaster legt nog even de regels uit en dan kunnen ze los! 

Héél veel trampolines en een Ninja Obstacle Cours....

En dan zien ze zoveel dat ze van hot naar her vliegen! Springen, rennen, vliegen van de ene naar de andere trampoline. Ook staan er diverse obstakels waar ze op kunnen klimmen, overheen kunnen jumpen of vanaf kunnen glijden. Ze weten van gekkigheid eigenlijk niet waar ze als eerst heen willen. Na wat eerste jumps op de kleine vierkante trampolines zie ik Ilse en Bryan richting de Ninja Obstacle Cours rennen. Emily volgt geruisloos, want wat zij kunnen kan zij ook ;-) Er wordt gesprongen van het ene obstakel naar het andere en ze gaan als echte Ninja's van de ene naar de andere kant van het parcours. Met als afsluiting een sprong de foampit in! 

Van de jumptower zo het gigantische kussen in

De termen vliegen je om de oren in zo'n trampolinepark! Maar als je er eenmaal geweest bent snap je helemaal wat wat is. De kinderen ontdekken een gigantisch kussen en vragen wat je hier moet doen... Ik vertel dat grote kinderen van die springtorens met allerlei coole sprongen en salto's dat megagrote kussen in springen. Dat stukje over grote kinderen missen ze compleet, want voor ik het weet rennen ze richting de jumptowers! Ze twijfelen nog even als ze boven staan en die toren een stuk hoger lijkt van bovenaf......maar dan toch wagen ze de sprong! Op hun kont landen ze in het kussen. Ze hebben de smaak te pakken en dit trucje wordt wel 30 keer herhaald, met rode wangetjes en klamme hoofdjes als gevolg! 

Street Jump Alkmaar komt met een 10 door de test! 

Wat een paradijs is dit voor kinderen! Voor jonge kinderen zoals die van mij, maar natuurlijk ook voor alle andere leeftijden. Hier heb je de supergezonde combi van plezier maken én intensief bewegen. En zo'n Mini-Jump uurtje is gewoon écht heel fijn voor die kleintjes, geen rondstuiterende 'reuzen'. 
Ook voor ouders is dit een prima plek, want bij de bar is er genoeg te halen en de wifi is er gratis. Zo kunnen de kids lekker springen en zou je zelf bijvoorbeeld nog even een uurtje kunnen werken op je laptop. En wat ook heel goed is is dat het een overzichtelijke hal is, je kunt de hele hal goed overzien. De kids (en ik zelf) geven Street Jump Alkmaar een dikke 10 en komen hier zeker terug!

Trampoline obstacle Street Jump AlkmaarNinja Parcours Street Jump AlkmaarAirhockey Street Jump Alkmaar

Wanneer kun je mini-jumpen bij Street Jump Alkmaar en wat kost het? 

Het Mini-Jump uurtje is doordeweeks (dinsdag t/m vrijdag) van 13.00 tot 14.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 11.00 uur. 
Het kost € 7,95 per kind en dan kunnen ze een uur springen. De jumpmasters houden de tijd voor je in de gaten. 

Meer info over Street Jump Alkmaar

 

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!