Deze vakantie zijn we druk op zoek gegaan naar uitjes die gratis of weinig geld kosten. Één van de wensen van de kinderen was om naar een binnenspeeltuin te gaan deze vakantie. Aangezien we ook wat andere dingen op de planning hadden deze vakantie zochten we een alternatief.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Indoor speelparadijs Monkey Town Uitgeest
Meer weten

Indoor speelparadijs Monkey Town Uitgeest

Molenwerf 20, Uitgeest

Indoor spelen: bijna ieder kind is er dol op. Heerlijk klimmen en klauteren, kruipen door tunnels, s... bekijk

 
Indoor speelparadijs Monkey Town Purmerend - met lasergame en 5D bios!
Meer weten

Indoor speelparadijs Monkey Town Purmerend - met lasergame en 5D bios!

Grotenhuysweg 102, Purmerend

Indoor spelen in Purmerend Kom spelen, klimmen en klauteren! Kinderen kunnen bij Monkey Town Purmere... bekijk

 

Gratis binnenspeeltuin

En deze vonden we! Bij de Overvecht in Zuidoostbeemster hebben ze een eigen binnenspeeltuin. Deze is natuurlijk niet zo groot als een echte binnenspeeltuin als Monkey Town of Ballorig bijvoorbeeld. Maar kinderen kunnen hier prima een uurtje of anderhalf rennen, klimmen, glijden en spelen. Vaak zijn er ook wel andere kinderen maar is het er niet megadruk. Hierdoor is samen spelen nog leuker!

Binnenspeeltuin_Overvecht_Zuidoostbeemster_01

Overvecht Zuidoostbeemster

Met een speciale kinderkar (soort autootje) lopen we door de Overvecht heen. Op onze route zien we ook een leuke molen. Deze lijkt op de molen van Juf Roos! Altijd leuk om even naar te kijken. Via de route komen we vanzelf bij de binnenspeeltuin. De kinderen trekken gelijk de schoenen en jassen uit en rennen erin. Er wordt gelijk geklommen. Aan de (groot)ouders en verzorgers is ook gedacht. Er staan allemaal bankjes en stoelen waar je even rustig kan zitten en kijken hoe de kinderen zich vermaken. Het is een beetje of we in een soort oude stal van een boerderij zitten.
Als snel hebben ze kinderen andere vriendjes gemaakt om mee te spelen. Er wordt fanatiek geklommen en gegleden van de 2 verschillende glijbanen. Met grote ballen lopen ze in de rondte en zijn om zoektocht naar gekkigheid.

Binnenspeeltuin_Overvecht_Zuidoostbeemster_02

Nog meer speeltuinen

  • Ook naast het binnenterras van Overvecht is er nog een speciaal peuterhuis. Hier kunnen hele kleine kinderen ook lekker spelen om leuke dieren. En omdat dit naast het terras is kan je zelf ook nog een kopje theedrinken terwijl de kids zich vermaken.
  • Bij binnenkomst zijn er allemaal boerderijdieren te vinden die met knoppen ook geluid maken.
  • En als het weer het toelaat kunnen de kinderen ook buiten in het kleine speeltuintje nog even spelen. Volop vermaak terwijl de ouders rustig kunnen winkelen of zitten!

Binnenspeeltuin_Overvecht_Zuidoostbeemster_03

Een leuke gratis tip als de kinderen even hun energie kwijt moeten en lekker willen spelen!

Footer_Charlotte_GoKids

Log In