Het Museum van de 20e Eeuw brengt van 3 oktober 2019 tot en met 30 augustus 2020 => verlengd tot 1 november! de expositie Telekids - een heerlijk herkenbare expo over het legendarische TV-programma Telekids, met Carlo en Irene.

Telekids expositie

Aanleiding voor de expositie is het feit dat het op 2 oktober exact 30 jaar geleden is dat het programma van start ging bij RTL 4. Tien jaar later kwam er een einde aan het veelbekeken programma met Carlo en Irene.

Werkelijk iedereen heeft wel herinneringen aan Telekids. Je keek er als kind zelf naar óf jouw kinderen waar groot liefhebber en dus keek je mee. Carlo en Irene waren super enthousiast en creatief, het programma was dan ook mateloos populair.

Schatkist aan herinneringen

Tijdens de expositie gaat er een ware schatkist aan Telekids-herinneringen open. Directeur Hans Stuijfbergen heeft de hand weten te leggen op een grote hoeveelheid fragmenten en attributen. Stuijfbergen: “Telekids met Carlo en Irene heeft natuurlijk tv-geschiedenis geschreven. Wat voor mijn generatie ‘Stuif-es-in’ was, was in de jaren ’90 dit programma. Daar wilde je bij zijn, daar werd over gesproken. Kinderprogramma’s van nu hebben goed gekeken naar Telekids. Daarom is het terecht dat er een tentoonstelling over dit programma komt.”

Toen Carlo Boszhard en Irene Moors hoorden over de op handen zijnde expositie, boden zij direct hun medewerking aan. Zij hebben de tentoonstelling dan ook persoonlijk geopend op 2 oktober.

De expositie

De leukste fragmenten en mooist bewaarde memorabilia worden gesteld en hoogtepunten als het eenzame begin van RTL in Luxemburg, het ontstaan van het duo, de bonte zaterdagochtend, de films, het droomhuwelijk, de Megadagen, de typetjes, de liedjes, Pittige Tijden, beelden achter de schermen, de Pittige Popconcerten, de afscheidsshow op 2 oktober 1999 en nog veel meer ziet u terug in de expositie.

Wij zullen op voorhand uw geheugen even opfrissen, waarbij u ongetwijfeld ‘Oh ja!’ roept. Wat dacht u van: De Vliegende Ouwe Taart, Meidengeheimen, Carlo’s Crisis  en typetjes als Mevrouw Zuurtje & Mevrouw Pruimpje en Giechel & Goochel.

Kinderen in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn

Ook wie de serie niet goed kent zal genieten van deze tentoonstelling. En zeker ook kinderen. Het Museum van de 20e Eeuw staat de laatste tijd steeds meer bekend als museum voor gezinnen en kinderen - en terecht!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Westfriesland aan!

GRATIS KidsTips!