Stap 66 miljoen jaar terug in de tijd, en ga op bezoek bij de T. Rex in town expositie bij Natuurmuseum Fryslân. Gigantisch groot, een enorme bek met vlijmscherpe tanden erin. Dat omschrijft de T. Rex het beste. De Tyrannosaurus rex is één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. En je vindt hem nu in het Natuurmuseum Fryslân.

Dinosaurus in Leeuwarden

Dino-expert Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika samen met een speciaal team de botten op. Het skelet is één van de meest complete ooit gevonden. Ontdek hoe oud ze precies was, wat ze at en wat de botbreuken ons kunnen vertellen over haar leven. 

Weet jij hoe een mannetjes dino een vrouwtjes probeerde te verleiden? Je mag het zelf proberen! Of hoe zou het voelen als een grote T. Rex achter je aan zit? Kun jij de T. Rex voor blijven of word je helemaal verslonden? Vindt de dinosaurus jou eigenlijk wel lekker? Je kunt het allemaal beleven en leren tijdens de expositie. 

T. Rex in town

Bezoek ook zeker de vertelkar, graaf zelf fossielen op zoals een echte archeoloog, of bezoek één van de workshops! 

Veel plezier!

Boek tickets

T. rex in Town is een samenwerking met Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Ervaar T.Rex in Town in de blog

Wij namen tijdens de opening van de tentoonstelling T.Rex in Town zelf een kijkje. Wil je weten hoe wij (en de kinderen) het hebben ervaren?

Lees onze blog!