Kinderen vanaf 3 jaar kunnen bij SnowWorld al een skicursus volgen. De cursus duurt 3 weken waarin ze elke week 1 uur les krijgen, zodat ze de basis van skiën leren. In deze cursus maken de kids kennis met het echte wintersportgevoel.

Skicursus voor kinderen vanaf 3 jaar 

Tijdens het eerste uur zullen de kids met de instructeur de piste op gaan. Lopen in de sneeuw met skischoenen is wel lastig, dus hier zal ook aandacht aan besteed worden. Daarna zullen de leraren samen met de kinderen proberen de ski’s aan te doen om vervolgens eens te kijken hoe het lopen zal gaan met deze lange latten. Wanneer de kids hier een beetje aan gewend zijn, zullen de eerste meters gegleden worden op ons eigen kinderland. Hierna zal het eerste uur erop zitten.

Tijdens de tweede les zal er een korte herhaling zijn van de vorige les. Daarna zal er direct verder worden gegaan met oefenen met glijden. Door verschillende leuke oefeningen te doen zorgen wij ervoor dat de kids zich snel vertrouwd voelen op de latten in de sneeuw.

Meestal halverwege de tweede les zullen we gaan proberen om de pizzapunt te maken. Soms zal dit nog wel lastig zijn voor de kleine skiërs, maar oefening baart kunst. Daarom zullen wij tijdens de derde, tevens laatste, les hier nog veel aandacht aan besteden.

Dit zorgt er namelijk voor dat zij een goede basis hebben om deel te nemen aan de beginner cursus voor 4-5 jarige kids!

De cursus gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen.