Stationstraat 3, 7481 JA Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg

Heb je wel eens in een echte Stroomtrein gezeten? Lekker hobbelend door een mooi stukje Twente. Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Benieuwd naar de sfeer van vroeger? En geïnteresseerd in oude locomotieven en wagons? Maak dan een ritje met een ouderwetse stoomtrein. En neem meteen een kijkje in het museum. Op de verschillende perrons is veel te beleven, te leren en te zien. Museum Buurtsporweg is een dagje uit voor het hele gezin!

Direct reserveren

Station Haaksbergen

Stap het stationsgebouw in Haaksbergen binnen en je stapt in het leven van onze Grootouders. Koop hier je treinkaartje en maak in de wachtkamer kennis met de reizigers van vroeger. Op het station is veel te zien, zoals bijvoorbeeld de werkplaats en de goederenloods. Aan de depot assistent kun je vragen stellen. En misschien mag je zelf wel een emmer vol met kolen scheppen. In de goederenloods kunt je wat te drinken of lekkers halen. Museum Buurtspoorweg heeft ook een leuk museumwinkeltje waar ze leuke souvenirs verkopen.

Station Boekelo

Bij de spoorwegovergang in Boekelo staat een klein gebouwtje waar je op rijdagen een kaartje kunt kopen bij de stationschef van Boekelo. Hij wijst je meteen de weg naar het museumdepot waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden. Voor kinderen is er een groot springkussen in de vorm van een stoomlocomotief en is er een grote modelspoorbaan te vinden.

Een belevenis op en rondom het spoor

Een rit met zo'n oude stoomtrein is een echte belevenis. Kids mogen voorin de trein kijken hoe die oude locomotief zijn werk doet. En als de conducteur langskomt vindt hij het vast goed dat je zelf je kaartje knipt . Ook in de rest van het museum is genoeg te beleven en te doen. In de 18-luiker – een historische wagon - kunnen je op een interactieve manier alles leren over het treinvervoer van vroeger.

Ga je mee op reis? 

Rijdagen seizoen 2021

Eindelijk kan het rijseizoen voor Museum Buurtspoorweg van start gaan. Tot en met oktober is het museum elke zondag geopend. In juni en september wordt ook elke woensdag met de stoomtrein gereden en in de zomermaanden juli en augustus kun je zelfs op dinsdag én woensdag terecht voor een bezoek inclusief stoomtreinrit. Naast de reguliere rijdagen worden ook leuke evenementen georganiseerd. Of deze doorgaan is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 en de bijbehorende maatregelen. Check dus voor een bezoek altijd de website van het museum. Hier vind je alle informatie over rijdagen en evenementen van Museum Buurtspoorweg. 

Klik hier voor alle rijdagen en om te reserveren

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor