De meeste kinderen vinden het heerlijk, een uitje tussen de dieren of de natuur in. Deze gezinsuitjes zijn perfect voor een dagje uit vol plezier en educatie. Gelukkig zijn er in regio Den Bosch en Nijmegen genoeg gezinsvriendelijke bestemmingen waar dieren en de natuur in de hoofdrol staan.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Bij Kato - Boerderij Beleving
Meer weten

Bij Kato - Boerderij Beleving

Houtsestraat 26, Sint-Oedenrode

Zijn jullie op zoek naar een leuk uitje met de kinderen? Kijk, speel en beleef op boerderij met de K... bekijk

 
Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek
Meer weten

Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

Anna van Schuurmanstraat 602, Oss

Op kinderboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven voor jong en oud! Kinderen mogen ravotten in ... bekijk

 
Kamelenmelkerij Smits
Meer weten

Kamelenmelkerij Smits

Werstkant 16 , Berlicum

Op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Bezoek Kamelenmelkerij Smits in Berlicum! Ben je be... bekijk

 

Dagjes weg tussen de dieren en in de natuur zijn vaak leuke uitstapjes voor ouders én kinderen. Daarnaast zijn deze uitjes vaak niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam. Dat is waarschijnlijk waarom deze vakantie uitjes waarschijnlijk ook zo populair zijn onder families. Ontdek onze meivakantie tips.

Kamelenmelkerij Smits in Berlicum

Ben je benieuwd naar het leven van een kameel (of eigenlijk drommedaris) of wil je deze bijzondere dieren van dichtbij bewonderen en aaien? Kom dan naar een van de kamelensafari’s van Kamelenmelkerij Smits.

➤ Meer over Kamelenmelkerij Smits

Drommedarissen rennen door wei

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie-ervaring voor het hele gezin? Stap dan aan boord van de vakantiesafari bij Kamelenmelkerij Smits en laat je meenemen op reis door het fascinerende leven van kamelen! Deze vakantiesafari biedt plezier en leerzame ervaringen voor zowel jong als oud! Leer alles over kamelen tijdens de rondleidingen en geniet van interactieve activiteiten die gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht toveren! 

Safari Kamelenmelkerij Smits

Belevingsboerderij Bij Kato in Sint-Oederenrode

In het buitengebied van Sint-Oedenrode vind je de super leuke belevingsboerderij Bij Kato. Hier laten ze je het pure boerderijleven ervaren en vertellen ze graag hun verhaal. 

➤ Meer over Bij Kato

kinderen in huifkar

Deze vakantie organiseert Belevingsboerderij Bij Kato weer verschillende Kidsdagen met een ontzettend leuk programma op en om de boerderij! Kinderen mogen Bij Kato lekker buitenspelen, varkentjes (en andere dieren) ontmoeten, het mega boerderijspel spelen, bootcampen en vies worden! Een leuk én educatief uitje tussen de dieren. 

Programma Bij Kato

Dierenpark ZiE-ZOO Volkel

Dierenpark ZiE-ZOO in Volkel, gemeente Maashorst, is een ZOO. Een échte dierentuin en niet ZOOmaar een ZOO! 

➤ Meer over ZiE-ZOO

advertentie ZiE-ZOO Volkel

 ZiE-ZOO is een bijzondere dierentuin met dieren die je elders niet zo snel zult tegenkomen. Bovendien is het de enige “zorgdierentuin” van Nederland én 365 dagen per jaar open voor bezoekers. Plus gratis parkeren! Ze hebben niet voor niets de tweede plaats gewonnen als 'Leukste uitje van Brabant'!

Dierenpark ZiE-ZOO

Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

Op kinderboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven voor jong en oud! Kinderen mogen ravotten in de natuurspeeltuin, knuffelen met cavia's, konijnen en ratjes, voer de geitjes en neem een kijkje bij de leuke tentoonstelling.

➤ Meer over De Elzenhoek

kind op pony

Woensdag 1 mei kun je op Kinderboerderij De Elzenhoek weer ponyritjes maken. De pony’s zijn super lief! De kinderboerderij is een ontzettend leuk gratis uitje. Ze vragen wel een kleine bijdrage voor deze activiteit. 

Ponyrijden de Elzenhoek

Ervaar het ultieme uitje tussen de dieren en in de natuur voor het hele gezin!

Log In