Straô Schouwen- Duiveland

Als je in Zeeland bent en op zoek bent naar een uniek evenement om bij te wonen, dan is de Straô iets dat je zeker niet mag missen. De Straô is een eeuwenoude traditie waarbij paarden worden gewassen en gezegend op het strand. Deze ceremonie wordt gezien als een symbolisch afscheid van de winter en een verwelkoming van de lente. En het beste nieuws is dat de Strao niet slechts op één locatie plaatsvindt, maar op meerdere locaties verspreid over Schouwen-Duiveland.

Strao Schouwen-Duiveland Go-Kids Zeeland

Straô in verschillende dorpen

Van half februari tot eind maart wordt de Strao gevierd in verschillende dorpen op Schouwen-Duiveland, namelijk in Renesse, Noordwelle, Burgh-Haamstede, Scharendijke, Ellemeet en Serooskerke. Elke week vindt de Straô plaats in een ander dorp. Het wassen en zegenen van de paarden op het strand is een prachtig schouwspel en de optocht van ruiters en historische rijtuigen door de dorpen is een bijzondere ervaring. Vee paarden zijn prachtig versierd en veel ruiters dragen witte broeken en bijzondere kleding.

Evenement voor paard en mens

Als je in Zeeland bent, mag je de Straô niet missen. Ga met de kinderen lekker naar het strand, en wacht tot je de optocht van paarden ziet aankomen. Als je een goede plek in de route pakt dan komen de paarden twee keer langs. Niet alleen is het mooi om te zien hoe de optocht voor bij trekt maar ook alle versieringen zijn prachtig. 

Maak van de Straô een gezinsuitje! Bekijk de route van de paarden en kijk welke strandtenten er langs de route zitten. Vaak zijn er ook leuke speeltoestellen op het strand waar de kinderen fijn kunnen spelen. Geniet bij één van de mooie Zeeuwse strandtenten en maak er een heerlijke dag van!

Veel plezier!
Strao Schouwen-Duiveland

 

Log In