Kindercoach JoU - Coaching, workshops en training  

Havenweg 48c, 4455 TG Nieuwdorp

  Kindercoach in Zeeland

  'Mijn naam is Jolanda Oostdijk en ik ben kindercoach van praktijk JoU kindercoach. Als kindercoach bied ik laagdrempelige en kortdurende begeleiding aan kind en ouders die een hulpvraag hebben, maar niet meteen een psycholoog of therapeut nodig hebben.
  JoU kindercoach is een plek waar vraagstukken over gedrag, emoties, opvoedthema's, ouderschap en het ondersteunen en begeleiden van kinderen en ouders aan de orde kunnen komen. Voor kleine en grote hulpvragen die u als ouder heeft tijdens het proces van opgroeien, kunt u een beroep doen op mij.

  Ik help kinderen om vaardigheden te leren waarmee ze lastige situaties kunnen oplossen. Deze passie om kinderen te helpen ontstond al op de basisschool, toen ik werkzaam was als leerkracht. Begeleiding bieden in het zelf vinden van oplossingen en het op zoek gaan naar de sterke eigenschappen van het kind. Ieder kind is uniek en juist dit maakt iedere coaching anders en persoonlijk. Naast individuele coaching biedt JoU kindercoach ook trainingen en workshops. Zo kun je er ook terecht voor: Weerbaarheidstraining, Faalangsttraining en een training zelfvertrouwen. Meer informatie vind je op mijn website of stel je vragen via de mail.'

  Waarom kindercoaching?

  Ieder kind heeft op een bepaald moment in zijn ontwikkeling dingen die het moeilijk vindt. Met kindercoaching leert je kind wat het kan doen (vaardigheden) om dit probleem te overwinnen. De coaching is dus heel concreet en praktisch. Tijdens de coaching staat het kind centraal.

  Waarom coaching of training?

   Je kind leert zijn emoties op een fijne manier uiten.

   Je kind voelt zich zelfverzekerd en is weerbaar.

   Je kind ontwikkelt sociale vaardigheden.

   Jij kunt je kind helpen met lastig gedrag en moeilijke situatie

  Wanneer ga je naar een kindercoach?

  Merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit of regelmatig situaties heeft waarin het niet lukt om handig te reageren? Aan de volgende signalen van je kind merk je dat het wat hulp nodig heeft:

   Vaak boos of verdrietig zijn.

   Negatief over zichzelf denken, een negatief zelfbeeld.

   Faalangst, moeilijk tegen kritiek kunnen.

   Vol hoofd, moeilijk tegen prikkels kunnen.

   Vaak moe, buikpijn of hoofdpijn (zonder medische oorzaak).

   Weinig vrienden, niet mee mogen doen.

   Niet naar school willen.

   Slaap-, eet- of zindelijkheidsproblemen.

  Groepstrainingen

  Weerbaarheidstraining kind 5-8 jaar.

  Op een speelse manier oefent je kind bij deze weerbaarheidstraining in een klein groepje sociaal-emotionele vaardigheden. Hoe voel je je sterk, Hoe kom ik over, wanneer mag je best 'nee' zeggen, hoe vraag je het als je ook iets wilt, wat doe je als je boos bent en positief denken.

  Faalangsttraining kind 8-12 jaar.

  Deze training is gericht op kinderen tussen 8 en 12 jaar die wel eens last hebben van: faalangst, perfectionisme, niet verder durven, angstig om fouten, boos om minder resultaten, uitdagingen het liefst uit de weg gaan of weinig zelfvertrouwen hebben. In deze training leren kinderen: invloed krijgen op hun eigen gedachtegang, reflecteren en te ontspannen. In 6 bijeenkomsten krijgt je kind meer zelfvertrouwen en krijgt het handvatten om met hun faalangst om te gaan.

  Zelfvertrouwen training 7-12 jaar

  Deze training is gericht op kinderen tussen de 7 en 12 jaar. In deze training gaat je kind in een klein groepje aan de slag met positief denken, hoe kom ik over, kwaliteiten, ontspannen, nee zeggen, omgaan met kritiek, oefenen van sociale situaties en natuurlijk het zelfvertrouwen vergroten.

  Ouders welkom

  Kom naar de gratis kennismakingsgesprekken en kijk vrijblijvend of kindercoaching bij jullie past.

  Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

  Adres

  • Adres: Havenweg 48c
  • Stad:  Nieuwdorp
  • Land:  NL
  • Postcode:  4455 TG