Kinderfeestje bij Kinderboerderij de Klepperhoeve, Middelburg

Meiveldpad 55, 4336 XW Middelburg

Kinderfeestjes Zeeland

Op zoek naar een leuk, origineel kinderfeestje voor jouw jarige jet of jarige job? Dat kan op de kinderboerderij!

De kinderfeesten zijn mogelijk met of zonder begeleiding van een boerderijmedewerker.

Eigen bezoek (Gratis)
Je kunt op de boerderij tussen de dieren je verjaardag vieren, om je verjaardag nog leuker te maken. Je kan zelf langs alle dieren gaan om deze te aaien of te bekijken. Misschien is er op je verjaardag nog wel een leuke activiteit te doen.

Klompenpad (€5,- p.p.)

De kinderen zoeken de klompen op die over de boerderij verspreidt staan. In de klompen vinden zij opdrachten en vragen. Het is een doe-activiteit waarbij er op een speelse wijze informatie wordt verkregen. Halverwege is er een pauze voor ranja voor de kinderen en koffie of thee voor de ouders/begeleiders. Dit feestje duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Voer een dier (€2,- p.p.)
Van een boerderijmedewerker krijgt ieder kind een zakje voer mee voor een bepaald dier. Hierbij mogen de kinderen zelf een dier kiezen welke zij willen voeren, waarbij ze kunnen kiezen uit: konijn, cavia, kip, geit, schaap of varken. Dit voer mogen de kinderen onder begeleiding van de ouders/verzorgers voeren aan het dier naar keuze. Als de kinderen klaar zijn met voeren, is er tijd voor een pauze en staat er ranja klaar en koffie of thee voor de ouders/begeleiders.
* Voer een dier kan gecombineerd worden met andere kinderfeestjes.

Boerengolf en knutselen (€5,- p.p.)
Bij dit kinderfeest doen de kinderen het spel boerengolf en gaan ze op de boerderijzolder knutselen. Boerengolf is de boeren variant op het bekende golfspel. De club is vervangen voor een houten klompje aan een stok. Er is een golfbaan uitgezet in een weiland. Hierna zullen de kinderen naar de boerderijzolder gaan waar ranja en koffie en thee klaar staat. Vervolgens ligt er een leuke knutselopdracht klaar.

Pony rijden* (€2,- p.p.)
Een pony wordt gezadeld en de kinderen kunnen onder begeleiding een rondje op het terrein rijden. Ter afsluiting krijgen de kinderen een glaasje ranja en is er koffie en thee voor de ouders/begeleiders.
* Pony rijden kan gecombineerd worden met andere kinderfeestjes.

Paardenfeest (€10,00 p.p.)
De kinderen worden op de boerderijzolder ontvangen. Hier gaan ze een hoefijzer versieren, deze mogen ze uiteraard aan het eind van het feestje mee naar huis nemen. Als het versieren klaar is staat de ranja en koffie en thee klaar en drinken we wat. Hierna gaan we naar de pony en poetsen ze deze. Waarna de boerderij medewerker de pony opzadelt, kunnen de kinderen een rondje rijden op de pony.

Klompjes schilderen (€10,00 p.p.)
Tijdens dit feestje gaan we eerst een klompje schilderen, naar eigen ontwerp of naar een voorbeeld. Als de klompjes staan te drogen hebben we een pauze met een glaasje ranja voor de kinderen en voor de ouders/verzorgers een bakje koffie of thee. Na de pauze voeren wij samen met de kinderen de konijnen. De klompjes kunnen de kinderen natuurlijk meenemen.

Werken op de boerderij feest (€7,50 p.p.)
Het werken op de boerderijfeest is een feestje waarbij de kinderen eerst hokken of weides gaan schoonmaken. Na een korte pauze met ranja voor de kinderen en koffie of thee voor de ouders/begeleiders gaan we de dieren voeren. De kinderen krijgen bij het naar huis gaan een hulpboercertificaat.

Pannenkoekfeest (€10,00 p.p.)
Samen met de kinderen worden eieren geraapt, de (kunst)koe gemolken en graan gemalen met de vijzel. Als de pony opgezadeld is kan de pony bereden worden. Een medewerker van de boerderij gaat pannenkoeken bakken. Als ze klaar zijn kunnen de pannenkoeken opgegeten worden, samen met een glaasje ranja en koffie of thee voor de ouders/begeleiders. Als er nog tijd over is kunnen de kinderen nog even rondkijken op de boerderij.

Knuffelfeest (€5,00 p.p.)
Bij dit feest gaan we langs verschillende dieren die geknuffeld kunnen worden. De dieren die we knuffelen bespreken we met de kinderen, waarbij de boerderijmedewerker aangeeft uit welke dieren de kinderen mogen kiezen. Hiernaast gaan we langs de konijnen en cavia's om ze te voeren. Halverwege het feestje krijgen de kinderen ranja en is er koffie of thee voor de ouders/begeleiders. Dit feestje duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Maak je eigen schilderij (€7,50 p.p.)
Boven op de boerderijzolder ontvangen we de kinderen. Hier gaan ze hun eigen schilderij maken, naar eigen ontwerp of naar een voorbeeld. Als de schilderijtjes staan te drogen hebben we een pauze met een glaasje ranja voor de kinderen en voor de ouders/verzorgers een bakje koffie of thee. Na de pauze voeren wij samen met de kinderen de konijnen. De schilderijtjes kunnen de kinderen natuurlijk meenemen.

 

Op zoek naar een locatie waar je jouw eigen verzonnen kinderfeestje kunt vieren? Dan ben je bij de kinderboerderij op het juiste adres! Huur de boerderijzolder af, waar een speelhoek is, waar je ook even kunt zitten aan een tafel, waar je een achtergrondmuziekje kunt afspelen en waar je zelfs een eigen verjaardagstaart kunt laten maken! De prijs om de boerderijzolder te huren is € 17,50 per uur.

 

 

Betaalbare, originele kinderfeestjes vier je bij de Klepperhoeve