Kinderboerderij de Klepperhoeve Middelburg

Meiveldpad 55, 4336 XW Middelburg

Dagje uit met kinderen; kinderboerderij de Klepperhoeve


De kinderboerderij

Kinderboerderij de Klepperhoeve is een kinderboerderij met vele dieren; geiten, schapen, koeien, vogels, cavia's, konijnen en nog veel meer! Ga gerust een langs, bewonder de dieren en de boerderij, speel op het erf, neem deel aan een activiteit en nuttig een drankje. Kortom; een leuke middag uit!

Ook als jarige jet of job kan je een leuk feest bij ons vieren!

Wekelijkse activiteiten

Op woensdagmiddag en zaterdagmiddag organiseren zij toffe activiteiten die uiteraard met dieren te maken hebben. Met o.a. knutselen, dieren verzorgen, pony ritjes, speurtochten en niet te vergeten organiseren zij ook regelmatig evenementen waar je een leuke dag kunt beleven!

Kinderfeesten

Op zoek naar een leuk, niet vaak voorkomend kinderfeestje voor uw jarige jet of jarige job? Dat kan op de kinderboerderij!
Bekijk voor meer informatie ook eens de speciale kinderfeestjes pagina!

Schoolreizen

Voor (school)groepen organiseren zij leuke, niet vaak voorkomende activiteiten. Een speurtocht met vele opdrachten en leuke vragen is daar één van, maar ook pony ritjes en dieren verzorgen valt ook goed in de smaak. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je er helpen de dieren te voeren.

Dierverzorgingsworkshop

Kinderboerderij de Klepperhoeve biedt een dierverzorgingsworkshop aan op de kinderboerderij. Altijd al willen leren wat er allemaal bij komt kijken bij het verzorgen van een (boerderij) dier? Dat kan je leren op "De Klepperhoeve" van één van de boerderijmedewerkers!

Bij de dierverzorgingsworkshop ga je een dierenverblijf schoonmaken, dit zal gaan om een groot dierenverblijf, zodat iedere deelnemer een taak heeft. Hierbij kan bijvoorbeeld gekozen worden uit het schoonmaken van de paardenstal, de varkensstal of de ezelstal of misschien wil je wel een ander dier verzorgen? Verder ga je een aantal dieren voeren. De dieren die je voert zijn konijnen en cavia's (dit kan in overleg ook eventueel een ander diersoort zijn).

Een dierverzorgingsworkshop duurt een uur, dit kan ook langer. De kosten per uur zijn € 25,00. In totaal kunnen er maximaal 10 deelnemers, van minimaal 4 jaar oud, deelnemen. Bij interesse in een dierverzorgingsworkshop, neem dan contact op met het beheer en bespreek de mogelijkheden.

De Klepperhoeve Ponyclub

De Ponyclub is een club die alleen maar draait om pony's, hoe leuk is dat!? Samen met 5 andere deelnemers leer je in 4 lessen alles over onze pony's Dapper, Priscilla en Bella. Je leert omgaan met de pony's, de vachtverzorging, geeft ze eten en water, helpt met het schoonmaken van de stallen en je leert uiteraard ook hoe je erop moet rijden! Je leert dit allemaal van een boerderijmedewerker die veel weet over de pony's.

De Ponyclub bestaat uit 4 lessen, die op de zaterdagochtenden van 10:00 uur tot 12:00 uur plaatsvinden. Om mee te doen vragen wij een bijdrage van € 40,-, dit is dus maar € 5,- per uur per deelnemer! Voor de 1e ponyclub geldt, VOL = VOL. Bij meer dan 6 deelnemers, kom je op de lijst voor de 2e ponyclub. Minimale leeftijd 5 jaar.

Verhuur zolder

Thuis geen plaats voor een speciale activiteit, een verjaardagsfeest, baby shower of een groepsbijeenkomst? Huur de boerderijzolder. In de ruimte zijn tafels en stoelen beschikbaar, ook is er een speelhoek gecreëerd voor de kinderen. Verder is er een beamer beschikbaar die gebruikt kan worden voor bijv. een presentatie. Ook is een achtergrondmuziekje mogelijk.