Yes! Bij Go-Kids zijn we gek op gezinsuitjes, dat weten jullie. Zeeland heeft een hoop hele fijne plekken waar je met je gezin een (mid)dag door kunt brengen. Wij vinden het dan ook súperleuk wanneer zo'n plek nóg leuker wordt voor kinderen, zoals in Kwadendamme....

Berkenhof's Tropical Zoo is uitgebreid met een waterspeeltuin

Lees hier het persbericht over de spiksplinternieuwe Spettertuin in de Tropical Zoo:

‚ÄčDe Tropical Zoo is nu spetterender dan ooit!

Het zijn vreemde tijden. Echter is er voor de familie Antes van de Tropical Zoo in Kwadendamme  geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Al jarenlang hadden zij de wens om te werken aan hun grote zwakke punt: de weersafhankelijkheid. Op slecht weerdagen weten toeristen al jarenlang  in grote aantallen de weg te vinden naar de overdekte Kwadendamse  jungle. Op mooi weerdagen bleken de bezoekersaantallen altijd stukken lager. Nu corona grote uitdagingen brengt is het voor de familie Antes duidelijk: ‘het is nu of nooit, we kunnen geen zwakke punten meer gebruiken’.

De afgelopen maanden hebben zij dan ook keihard gewerkt aan een nieuwe uitbreiding in de buitenlucht, namelijk ‘De Spettertuin’.  Op een nieuw aangekocht terrein van ruim 3000 m2 creëerden zij een splinternieuwe waterspeeltuin in het insectenthema. Uit grote grassprieten met vlinders, spinnen en libellen er op sproeit het water naar beneden.  Kleurige bloemfonteinen brengen verkoeling aan iedereen die het met warm weer zoekt. Het grote spektakelstuk is de grote lieveheersbeest emmer, die als hij eenmaal is volgelopen, met een grote splash omkantelt en iedereen die er onder staat drijfnat maakt. Heerlijk verfrissend! Een groot voordeel is dat er geen waterdiepte is. De waterspeeltuin is dus ook geschikt voor de allerkleinsten. Rondom de waterspeeltuin is heerlijk veel ruimte om lekker te genieten van de zon, al liggend in het gras of in een hangmat. Ook kun je lekker zitten in de schaduw onder grote safaritenten of parasols. Uiteraard zijn er allerlei lekkere hapjes en koele drankjes te verkrijgen in de nieuwe Tropical Zoo foodtruck.
waterspeeltuin Zeeland
Het nieuwe terrein geeft de komende tijd nog voldoende ruimte om in stapjes nieuwe uitbreidingen te doen. Uiteraard zullen uiteindelijk ook dieren een plekje krijgen buiten. Binnenkort zullen er ook (educatieve) elementen verschijnen voor en over inheemse insecten. Natuureducatie blijft voor de Tropical Zoo natuurlijk een hele belangrijke factor.

Eén ding is in ieder geval zeker. Of het nu mooi of slecht weer is…Berkenhof Tropical Zoo biedt voortaan altijd vertier voor jong en oud.