In deze corona-tijd kunnen we natuurlijk niet naar het theater. Dat is super jammer, want een mooie jeugdvoorstelling is echt om van te genieten! Gelukkig kunnen we nu ook heel veel theater voorstellingen online bekijken, corona-veilig vanuit ons eigen huis. Toegegeven, het geeft niet dezelfde ervaring als met je kind naar het theater gaan, maar dat komt wel weer. Sterker nog, om theaters en theatergezelschappen te ondersteunen hoop ik dat jullie lekker veel voorstellingen gaan bezoeken zodra dat weer kan. Maar voor nu...  is het superfijn dat het online kan. Een paar voorbeelden van jeugdvoorstellingen die je online kunt bekijken!

Online theater kijken... liefst op groot scherm

Als je nou een SmartTV hebt, dan is het natuurlijk het leukst om de voorstellingen op een groot TV-scherm te bekijken. Op een computerscherm of tablet is de beleving toch wat minder dus als het je lukt is een zo groot mogelijk scherm het mooist. Kunnen jullie lekker samen genieten van de voorstelling, met drinken en wat lekkers op de bank. Even een momentje samen zonder te denken aan wat er allemaal níet kan in deze periode.

Cirque du Soleil met Kurios

De Sprookjessprokkelaar - Efteling Theater - op YouTube

Op het YouTube kanaal van het Efteling Theater vind je nog veel meer leuke Efteling Musicals! 

Toms Magische Speelgoedwinkel - I & L Entertainment – op YouTube

Robin Hood en het Verdwenen Goud - I & L Entertainment – op YouTube

Gratis jeugdvoorstellingen op TheaterFlix

TheaterFlix... ik moet toegeven dat ik er nog nooit van gehoord had. Normaal gesproken zijn daar ook niet zo heel veel voorstellingen gratis te bekijken maar nu heel fijn wel. Prettig voor jou en je kids prettig voor al die gezelschappen dat er toch kinderen kunnen genieten van hun werk. En vond je een voorstelling nou tof... dan is het natuurlijk super om die - als de wereld weer bij het oude is - alsnog in een theater te bekijken. Als die ergens bij jou in de buurt komt spelen natuurlijk.

Hou van die hond (8+) - Theatergroep Kwatta - op YouTube

Maas Theater en Dans heeft voorstellingen tijdelijk gratis online

Het gezelschap Maas Theater en Dans heeft haar eigen kanaal online. Met Maas TV kun je thuis theater kijken. Elke dag komt er een nieuwe voorstelling online. Nou ja nieuw... het zijn registraties van oude voorstellingen van Maas, maar niet minder leuk natuurlijk! Deze voorstellingen verdwijnen na een week ook weer, dus houd goed in de gaten welke voorstelling(en) je wilt zien en plan wanneer je dat gaat doen!

Voorstellingen Theater Sonnevanck op Sonnevanck Online

Ook Theater Sonnevanck heeft een paar mooie jeugdvoorstellingen online gezet voor jullie. Bij de voorstelling staat ook educatief materiaal op Sonnevanck Online - fijn om daarmee nog even na te praten over de voorstelling met de kinderen. Deze registraties zijn tot en met 6 april te bekijken:

 

Zo, hiermee heb jij wel een voorraadje aan mooie jeugdvoorstellingen om met je kinderen van te gaan genieten toch? Even de corona-wereld vergeten en lekker opgaan in het verhaal dat door de spelers wordt neergezet. Veel plezier!