Schaatsen in Zeeland

Voor mij is het echt al wat jaartjes geleden dat ik met mijn ijzers op natuurijs stond. Ik hoop dan ook stiekem op een strenge winter, zodat ook mijn kinderen dit kunnen ervaren. 

Schaatsen in Zeeland 2018 - 2019

Om maar alvast voor te bereiden, want je weet maar nooit, zijn we gaan zoeken naar schaatsplekken in Zeeland. Er zijn heel veel schaatsclubs die het ijs meten en er voor zorgen dat het natuurijs optimaal is (indien hier sprake van is). In sommige gevallen moet je lid zijn van een schaatsclub / ijsclub om het ijs op te mogen, of entree betalen. Omdat er zó veel dorpen en steden zijn in Zeeland is het niet mogelijk om ze allemaal te controleren, maar onderaan deze pagina kun je zelf verder verder klikken naar de vereniging in jouw regio om op de hoogte te blijven van het ijs-nieuws. 

Gegarandeerd schaatsen op kunstijsbanen in Zeeland

Gelukkig zijn we niet helemaal afhankelijk van de weergoden. Op enkele plekken kun je de ijzers onderbinden ondanks te hoge temperatuur. 

Schaatsbaan Middelburg

Van 28 november 2018 tot en met 13 januari 2019 is er in Middelburg een grote kunstijsbaan te vinden. Er wordt van alles georganiseerd, let even op de openingstijden wanneer je van plan bent om te gaan. 

Schaatsbaan Goes

Van 7 december 2018 tot en met 5 januari 2019 is er ook in Goes een kunstijsbaan om je op te vermaken. Hier geldt hetzelfde, check de openingstijden voordat je gaat om teleurstelling te voorkomen. 

Schaatsbaan Sluis

Ook in Sluis kun je deze winter pirouettes maken (of glibberen). Vanaf 14 december 2018 tot en met 6 januari 2019 is de kunstijsbaan op de Groote Markt geopend.  

Schaatsen op natuurijs in Zeeland

Wanneer kun je waar schaatsen? In de vriesperiode word je overladen met nieuwsberichten over de eerste natuurijsbaan en de eerste toer, maar wanneer is het nou veilig bij jou in de buurt om je op het ijs te begeven? De meeste gemeenten hebben een vereniging die zich inzet om het ijs veilig te maken en een sein te geven wanneer dit het geval is. Op de website http://natuurijs.ekkel.com/ wordt deze informatie zo goed mogelijk bijgehouden. 

Hieronder vind je een overzicht van de schaats- en ijsverenigingen in Zeeland die we tegenkwamen. 

Ongetwijfeld missen hier er een aantal. Mocht je er één willen toevoegen aan de lijst, of informatie hebben dat een club niet meer actief is, stuur dan een mail naar zeeland@go-kids.nl, dan passen we het aan. Wij zijn in veel gevallen afhankelijk van de informatie die op internet te vinden is en kunnen helaas niet altijd achterhalen of de informatie nog actueel is. Kijk dus altijd nog even bij de ijsclub zelf. 


Schaatsverenigingen, ijsclubs

Op ijsclubzeeland.nl vind je nog meer clubs. Hieronder enkel degenen waarvan we ook websites / Facebookpagina's konden vinden, zodat je ook echt op de hoogte bent van de kwaliteit van het ijs en eventuele openingstijden. 

Arnemuiden - IJsclub 't Ouwe Gat

Burgh-Haamstede - IJsclub Haamstede-Burgh

Brouwershaven - IJsvereniging 't Weeltje

Bruinisse - IJsvereniging Nooitgedacht

Colijnsplaats - IJsclub Ons Genoegen

Domburg - Domburgse IJsclub Nooitgedacht

Dreischor - IJsvereniging Dreischor

Kapelle - IJsclub De Zwarte Weel

Kamperland - IJsvereniging ijsvermaak ons vermaak

Krabbendijke - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke

Kruiningen - IJsclub De Schelde

Nieuwerkerk - IJsvereniging Nieuwerkerk

Oostburg - IJs- en skeelerclub Het Grote Gat

Oosterland - IJsclub Winterleven

Ouddorp - IJsbaan Ouddorp

Renesse - IJsvereniging Renesse

Schuddebeurs - IJsvereniging Schuddebeurs

Sluis - Stichting ijsclub T Zwin

Sluiskil - De scheve Schaats

Tholen -IJsbaan Tholen Stad

Westdorpe - IJsclub de Rietbos

Westkapelle - IJsclub Nova Zembla

Wissenkerke - Ijsclub Wissenkerke

Yzendijke - IJsclub De Veste

Zierikzee - Zierikzeesche IJsvereniging

Staat jouw gemeente er niet bij? Op ijsclubzeeland.nl staan nog meer schaats- en ijsverenigingen, echter hiervan konden we geen eigen website vinden. Tips mogen altijd gemaild worden naar zeeland@go-kids.nl