Helaas hebben alle horeca ook hun deuren moeten sluiten in deze kerstvakantie. De lockdown zorgt er wederom voor dat we niet gezellig in een restaurantje iets kunnen eten met z’n allen. Uiteraard is bij veel restaurants afhalen of bestellen nog mogelijk, maar dat geeft natuurlijk niet de sfeer die je hebt als je er even uit bent. Bij restaurant Jansz in Amsterdam kan je nog wel lekker even een warme chocolademelk ophalen!

Met je kind plezier in de keuken

Ga deze vakantie en lockdown gewoon samen met je kinderen plezier maken in de keuken! Kinderen kunnen al vanaf kleins heel veel lol beleven in de keuken. Het geeft ze veel fantasie en ze leren er ook iets van. Je kunt samen koekjes bakken, maar ook gewoon spelen in hun eigen keukentje en winkeltje. Een van de bekendste keukentjes is die van IKEA Duktig. Maar er zijn zoveel leuke alternatieven…

De top 10 spelen en koken in een keukentje of winkel!

 

1. Houten speelkeuken

Voor nog geen €50 heb je al een leuke houten speelkeuken. En alles zit erop en eraan. Van lichtjes tot echte kook- en braadgeluiden, draaibare knoppen, afzuigkap, oven en nog veel meer! Dat is toch een uitgebreid pakket? Het geeft gegarandeerd nog vele uren en zelfs jaren speelplezier en lekkere maaltijden voor de mama’s en papa’s! Uiteraard zijn er ook nog grotere en uitgebreidere keukentjes te vinden.

Bestel jouw keuken!

2. Houten pannenset

Deze kan echt niet ontbreken in jouw keukentje. Een houten pannensetje voor nog geen €9. Met de koekenpan kunnen de eitjes bereid worden en de kookpan biedt ruimte voor lekkere pasta. Bovendien krijg je er nog wat lepels en bestek bij!

Kook je mee?

3. Houten etenswaar

Tjah, dan heb je je keuken/winkel en je boodschappenkar, maar geen houten etenswaar. Er is zoveel keuze, je kunt je helemaal uitleven. Vanaf ongeveer €6 per stuk kan je al hele leuke dingen vinden. Van ontbijtsetjes, pizza’s tot taarten. Maar natuurlijk ook gewoon kratjes met groente, fruit of lekkernij! 

Kies jouw ingrediënten!

4. Houten keuken- en winkeltoebehoren

Natuurlijk kleed je jouw keuken verder aan met de houten keuken- en winkeltoebehoren (€9 per stuk). Denk aan een echt koffieapparaat, broodrooster, mixer of weegschaal! Je zal zeker verwend worden met een lekker bakje koffie/thee die zelf gezet is of een geroosterd broodje met een eitje. 

 

Kleed jouw keuken aan!

5. Houten speelgoedwinkel/-kraam

Zet naast het keukentje een leuke houten speelgoedwinkel/-kraam (nog geen €30) neer. Alle voorraden kunnen hier netjes in gezet worden. Sta je voor de kraam dan kan je allerlei lekkers kopen, en sta je erachter dan verkoop je al jouw creaties. Dit is zeker een hit. Bovendien is hij makkelijk te verplaatsen!

Ontdek de winkel/kraam

6. Houten kassa

De winkel is al bijna compleet. Met een houten kassa maak je hem toch wel af. En voor nog geen €9 kan je dit toch niet laten liggen? Nu kan je ook al je spullen verkopen. Bereken zelf wat je vraagt voor jouw artikelen en reken af met contant geld of een bankpas!

Reken maar uit!

7. Houten boodschappenkar

Er moet natuurlijk ook geshopt worden. Want zonder ingrediënten kan er niet gekookt worden! Deze houten boodschappenkar (€20) biedt hier voldoende ruimte voor. Hij is niet alleen heel schattig, hij kan ook multifunctioneel gebruikt worden; loopwagen, poppen wagen ;).

Bekijk de boodschappenkar

8. Houten boodschappenmand

Liever op zoek naar iets kleiners. Deze houten boodschappenmand biedt de uitkomst Voor slechts €9 kunnen de boodschappen handig meegenomen worden. Al wandelend door het huis worden de spullen meegenomen!

Wat zit er in jouw mand?

9. Houten verjaardagstaart

Wordt jouw kind 1, 2, 3, 4 of 5 jaar? Hoe leuk is het dat je hem/haar zijn eigen houten verjaardagstaart kan geven? 5 stukjes staart hebben een eigen kaarsje en er is 1 stukje waar je kan kiezen voor een passend cijfer! Zeker een succes en geeft een leuke foto… En dat voor maar €6!

Taart voor de jarige!

10. Houten tafelset keuken/café/winkel

Heb je iets minder ruimte in huis of kamer? Dan is dit een perfect alternatief voor €25. Je kunt deze houten keuken namelijk gewoon op een tafel zetten. Hiermee kan je hem ook gemakkelijker verplaatsen en zelfs opbergen. Dan hoeft hij niet de gehele tijd in de kamer te blijven staan. Uiteraard geeft dit ook uren speelplezier.

Bekijk de mogelijkheden

 

Speelgoed Banners

 

Al deze mooie houten keuken- en winkelartikelen zijn van PLAYTIVE en gewoon te koop in de Lidl Shop. Ga naar de webshop en zoek naar PLAYTIVE. Dan kom je deze spullen allemaal tegen! Heel veel kook en winkel plezier de komende tijd. En wie weet krijg je lekkere oudjaarshapjes of nieuwjaarsontbijtje op tafel!