Zeeuws museum in Oostkapelle

In Oostkapelle verscholen in het bos richting de duinen ligt het natuurmuseum Terra Maris. In een oase van rust en natuur ligt een prachtige avontuurlijke ontdekkingsplek voor jong en oud!

Gezinsuitje in Zeeland

Wij rijden vroeg in de ochtend richting Oostkapelle de kids zitten ongeduldig achter in de auto want we gaan op avontuur! En wel in een museum, nu zijn ze al wel wat gewend en weten ze dat ieder museum vol zit met verrassingen dus ook in dit bezoekje hebben ze zin. Na wat wegomleidingen bereiken we het parkeerterrein Westhove, wat het parkeerterrein is. Omdat Terra Maris in een beschermd natuurgebied ligt is het niet mogelijk om dichterbij te parkeren. ( in de zomermaanden is het hier betaald parkeren). Vanaf het parkeerterrein is het zo'n 5 minuten lopen naar de entree van het museum.

Museum midden in de natuur

Na de wandeling van dus ongeveer 5 minuten zien we het museum. Wat ziet het er prachtig uit! Binnen loop je door de museumwinkel en beland je meteen in het aquarium. Wat de kids meteen leuk vinden, want het is heel anders dan een standaard aquarium verschillende schelpdiertjes en vissen worden goed bekeken. Wat zijn ze prachtig!
Natuur museum zeeland

Zeeuwse landschap in het museum

Even verder op zien we strandstoelen met 3D brillen staan. Waar wij enigszins weten wat we kunnen verwachten is dit voor de kinderen nieuw. En hoe prachtig is het, je kan kiezen uit verschillende Zeeuwse Landschappen waar je midden in staat!

gezinsuitjes walcheren


We lopen verder en ontdekken van alles over de overstromingen, dijken, het weer en de natuur! Wat een mooi museum met een fijne sfeer en een heerlijke plek om kinderen te laten ontdekken. Voordat we naar buiten gaan zitten de kinderen nog even bij de zandtafel waar duinen, water en andere elementen te vormen zijn met zand en ligt! Heel tof!

gezinuitjes oostkapelle

De Museum tuin

Na ons bezoek aan het museum binnen, lopen we naar buiten. Melle en Julia rennen eigenlijk meteen naar buiten, want die zien al de waterspeelplaats en beginnen enthousiast te spelen. Water en vooral spelen met water blijft toch iets geweldigs! Na een tijdje lopen we verder en ontdekken we de tuin. Van met schepnetjes het water onderzoeken tot aan kruiden ontdekken en de fantastische insecten muur: er is van alles te beleven!

natuurmuseum zeeland

Achter in de tuin is het Mottekasteel, die viel meteen al op toen we nog op de parkeerplaats waren. Dus zodra het kasteel in zicht is rennen Melle en Julia hier meteen naar toe. Het Mottekasteel op de Vliedberg is best indrukwekkend dus wordt er wel op papa en mama gewacht. Met z'n vieren lopen we naar boven waar we een prachtig uitzicht hebben over de tuin van het museum! Het verhaal over de toren die in de middeleeuwen werd gebruikt om jezelf te verdedigen maakt natuurlijk enorme indruk!

natuurmuseum zeeland    museum zeeland voor kinderen

Op de terugweg naar de ingang komen we nog een wip tegen waar we met z'n vieren eb en vloed na hebben kunnen doen. Er kan nog geschommeld worden op jutte zaken en er wordt nog een keer gestopt om met het water te spelen! Wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad! En wie zegt dat een museum saai is en niet leuk is voor kinderen, kent Terra Maris niet!

Kijk hier voor alle informatie over Terra Maris!