Klimmen in het bos met kids

In het Zeeuwse Burgh-Haamstede kan je niet alleen heerlijk naar de stranden, wandelen en fietsen, maar ook naar een prachtig klimbos! Klimbos de Zeeuwse Helden! Onze kids Julia van 6 en Melle van 3 zijn nog aan de jonge kant voor dit klimbos maar Julia gaat het toch proberen!

Met gemengde verwachtingen rijden we naar Burgh-Haamstede, hoewel Julia best een stoer meisje is het toch best spannend. Want dit is helemaal nieuw voor haar en zo wel zijzelf als wij weten niet wat we moeten verwachten. Heel stoer loopt ze naar de balie en vertelt dat ze komt klimmen. Ze krijgt een bonnetje en we lopen verder naar het bos. Het klimbos ligt dus in een prachtig bos. Bij de ingang van het klimbos worden we opgewacht door een van de begeleiders! Vol enthousiasme begroet hij ons en vraagt hij wie er komt klimmen. Julia is inmiddels heel enthousiast en roept: ik ik ik. Melle is te klein er voor maar hij is stiekem wel jaloers. (voor het kidsparcours moet je minimaal 1.15m zijn, hij is net een meter ::).

klimbos burgh haamstede

Een goede uitleg is het halve werk!

De begeleider begint z'n uitleg met het aantrekken van het klimharnas met daaraan de bevestigingshaken. Daarna laat hij zien hoe Julia zich keer op keer moet vast maken aan de klimlijnen en waarom je je twee keer moet vast maken. Na een paar keer heeft Julia het door en mag ze beginnen aan het kidsparcours!

klimbos zeeland

Kids Klimparcours bij de Zeeuwse Helden

Julia begint aan het parcours ze vindt het best lastig om de eerste keer aan alles te denken, het is dus heel fijn dat je mee kan lopen en aanwijzingen kan geven. De ene hindernis gaat iets makkelijker dan de andere en de ziplines zijn haar favoriet. Je ziet haar struggelen omdat ze het goed wilt doen maar het ook best spannend vindt. We praten haar door iedere hindernis heen waarbij de ene hindernis veel makkelijker ging dan de andere.

klimbos met kids

Klimbos Helden

Het parcours eindigt met twee zip lines die spannender voor Julia waren dan dat wij hadden verwacht. Na de laatste zip line komt ze naar beneden en is mega enthousiast, ze wilt meteen nog een keer! En dat mag! Zonder enige twijfel en heel enthousiast begint ze aan der twee rondje kinds parcours. Dit keer met veel meer zelfvertrouwen en met al aardig wat handigheidjes die ze had onthouden van het eerste rondje. Ze had zowel angsten overwonnen als nieuwe dingen geleerd. Super mooi om te zien wat dat aan vertrouwen oplevert.

klimbos westerschouwen

Speeltuin Zeeuwse Helden

Ondertussen was Melle het kijken naar z'n zus wel zat en wist heel goed dat voor het klimbos er een hele mooie speeltuin is! Samen hebben we daar ook een beetje geklommen en gespeeld. Hij blij, z'n zus blij en papa en mama trots! Wat een heerlijke dag bij Klimbos de Zeeuwse Helden! En om het feest helemaal compleet te maken kreeg Julia bij het inleveren van haar klimspullen een echt Helden diploma, ze was helemaal trots!

klimbos go-kids zeeland

Over Klimbos Zeeuwse Helden

Klimbos Zeeuwse Helden heeft 6 routes en maar liefst 90 hindernissen. Klimmen in een klimbos is een leuk actief gezinsuitje, maar natuurlijk ook heel leuk om met een grotere groep te doen. Voor zowel jong als oud is het een gezellig en avontuurlijk uitje. Daarnaast ligt klimbos de Zeeuwse Helden aan Zee op maar 100 meter afstand van het Noordzeestrand!

De kidsroute is er al voor kinderen vanaf 5 jaar en vanaf 1.15m de andere routes zijn voor kinderen en volwassene vanaf 1.30m, de routes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden, zodat er voor iedereen een uitdaging is.

Wil je meer informatie over het klimbos, kijk dan hier!

Fijne dag,
Liefs,

Karin